ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Η ισλαμιστική απειλή παρούσα και στην Ελλάδα


Του Ανδρέα Μπανούτσου
R.I.M.S.E.
image576 Η ισλαμιστική απειλή παρούσα και στην Ελλάδα
Οι χθεσινές (23/09) διαμαρτυρίες και τα επεισόδια που προκάλεσαν ισλαμιστές στοκέντρο της Αθήνας (κεντρική φωτό) και στις φυλακές Κορυδαλλού (φωτό αριστερά), με αφορμή την προβολή της “ αντι-ισλαμικής” αμερικανικής ταινίας (όχι στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό), αναδεικνύουν με το πιο δραματικό τρόπο τη
ριζοσπαστικοποίηση των μουσουλμάνων που διαβιούν στην Ελλάδα. Αν προσθέσει κανείς και τις απαράδεκτες δηλώσεις, του ισλαμιστή Προέδρου της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος κ. Ναΐμ Ελγαντούρ, ο οποίος χαρακτήρισε ξεδιάντροπα τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά “ρατσιστή”, τότε μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε ότι η Ελλάδα αποτελεί στόχο των ισλαμιστών.
Φυσικά οι ισλαμιστές και οι γνωστοί “χρήσιμοι ηλίθιοι” της Αριστεράς θα σπεύσουν να  μιλήσουν για τρομολαγνεία και πως η Ελλάδα, μια παραδοσιακά φιλο-αραβική και φιλο-μουσουλμανική χώρα, δεν αντιμετωπίζει καμία απειλή από τους ισλαμιστές. Θα φέρουν μάλιστα ως παράδειγμα ότι στη χώρα μας, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν έχουν εκδηλωθεί τρομοκρατικές επιθέσεις. Πέραν του γεγονότος ότι μια εκδήλωση ενός τρομοκρατικού κτυπήματος από ισλαμιστές στην Ελλάδα δεν μπορεί να αποκλειστεί σε καμία περίπτωση, οι ισλαμιστές με τον επιθετικό ακτιβισμό τους, όπως αυτός εκδηλώθηκε πρόσφατα στο κέντρο της Αθήνας, δηλώνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο την παρουσία τους.
Η απειλή του Ισλαμισμού, όπως έχω γράψει σε παλαιότερα άρθρα μου, δεν συνίσταται μόνο στην οργάνωση και εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων. Μια εξίσου επικίνδυνη κατά τη γνώμη μου έκφανση του Ισλαμισμού είναι ο λεγόμενοςακτιβιστικός Ισλαμισμός ( Islamist activism), ο οποίος λαμβάνει διάφορες μορφές, από την οργάνωση συλλαλητηρίων και τις συνεντεύξεις τύπου μέχρι τον on-line ακτιβισμό
Ο Πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος κ. Ναΐμ Ελγαντούρ, γνωστός και για τις σχέσεις του με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, είναι ίσως ο πιο χαρακτηριστικός εκπρόσωπος αυτής της “σχολής” ισλαμιστών. Η εμπρηστική συνέντευξη τύπου που έδωσε την Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012, αποτέλεσε ίσως την θρυαλλίδα για τις βίαιες διαδηλώσεις των Ισλαμιστών την μεθεπομένη μέρα (23/09/2012) στο κέντρο της Αθήνας.
Η Ελληνική Πολιτεία θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την  απέλαση των ισλαμιστών που διαβιούν παράνομα στη χώρα μας και να παρακολουθήσει στενά τη δράση των ισλαμιστών εκείνων που διαβιούν νόμιμα στη χώρα.
Αν η κυβέρνηση και οι υπηρεσίες ασφαλείας ολιγωρήσουν, τότε πράγματι δεν θα αργήσει η μέρα όπου οι διαδηλώσεις των ισλαμιστών θα μετεξελιχτούν σε πιο βίαιες μορφές δράσης, της τρομοκρατίας συμπεριλαμβανομένης.