ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Απολαύστε!


Τούρτα από κράκερς κανέλας
Συνταγή για 10 άτομα

Από το: http://xs-recipes.com

Υλικά:

1/2 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
1-1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
5 κρόκοι αυγού
36 κράκερς κανέλας (περίπου 2 3/4 φλιτζάνια)
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ 
1-1/4 φλυτζάνια γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 φλυτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
5 ασπράδια αυγού

Για το γαρνίρισμα
Ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και το λαδώνουμε και αυτό.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα, προσθέτουμε και τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά, και προσθέτουμε και τους κρόκους.
Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα κράκερς, το αλεύρι και το μπέκιν πάουντερ.Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Ρίχνουμε το μίγμα σταδιακά στο μίγμα του βουτύρου χτυπώντας συνεχώς σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε και τα καρύδια.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ ή με ένα σύρμα τα ασπράδια ώσπου να σχηματιστεί μια σφικτή μαρέγκα. Ρίχνουμε την μισή ποσότητα της μαρέγκας στο μίγμα με τα κράκερς, και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα.
Στρώνουμε το μίγμα μέσα στο λαδωμένο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, και μετά προσεκτικά το αναποδογυρίζουμε και αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί.
Το κόβουμε κατά μήκος σε τρία μέρη.

Ετοιμάζουμε και την λευκή κρέμα για τη γέμιση:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανακατεύουμε με σύρμα ¾ φλυτζανιού γάλα και 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι, ώσπου το αλεύρι να διαλυθεί τελείως. Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μίγμα να πήξει, το αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με σύρμα για 1 λεπτό ακόμη. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με διαφανή μεμβράνη, και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 2-3 ώρες.

Κτυπάμε 1 φλιτζάνι μαλακό βούτυρο, με ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε 1-1/2 φλιτζάνια κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια και κτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αφρατέψει το μίγμα μας. Σιγά-σιγά όσο δουλεύει το μίξερ προσθέτουμε ακόμα 2 φλιτζάνια επιπλέον κοσκινισμένη ζάχαρη και αφήνουμε να ενωθεί με το υπόλοιπο μίγμα. Βάζουμε την γέμιση σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο πριν να στήσουμε την τούρτα μας.

Φτιάχνουμε την τούρτα: Τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι από το κέικ σε μια πιατέλα. Απλώνουμε ομοιόμορφα στην επιφάνειά του το 1/3 από την κρέμα. Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο κομμάτι κέικ και απλώνουμε πάλι κρέμα. Τελειώνουμε με το τρίτο κομμάτι κέικ και κρέμα. Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνεια του γλυκού με τριμμένα καρύδια. Σερβίρουμε το γλυκό μας αμέσως, ή το διατηρούμε στο ψυγείο.