ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

"Αγωνιζόμαστε για την απόκρουση της πιο σκληρής και άδικης επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι"


Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στην Πιερία που συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.
Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της απεργίας που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τα νέα μέτρα που πρόκειται να εφαρμόσει η κυβέρνηση.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βαλάσης Κοτρώνης, οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν πλέον και άλλα μέτρα που τους οδηγούν στον αφανισμό και η μόνη τους επιλογή είναι να αγωνιστούν για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα.
Αγωνιζόμαστε για την αποδέσμευση από τα δεσμά των εξοντωτικών και αδιέξοδων πολιτικών των μνημονίων και τη διαμόρφωση μιας αναπτυξιακής και φιλεργατικής πολιτικής που θα δίνει προοπτική και ελπίδα στην κοινωνία και στην οικονομία.
Δίνουμε μαζικά το παρόν για να μην αφήσουμε να ψηφιστούν τα εφιαλτικά μέτρα των 20 δις και καταστρέψουν τη ζωή όλων μας. Να αποδεσμευτούμε από την τρόικα, να ακυρώσουμε τα μνημόνια και όλο το νομοθετικό πλαίσιο της εργασιακής ζούγκλας.

Να σώσουμε τις συντάξεις και την Κοινωνική Ασφάλιση και το κοινωνικό κράτος. Να προστατέψουμε τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα, να προστατέψουμε την δημοκρατία. Να υπερασπίσουμε τους μισθούς, τις συλλογικές συμβάσεις και το 8ωρο.
Να υπάρξει ουσιαστική κοινωνική προστασία για τους χιλιάδες Άνεργους του νομού μας. Να ρυθμιστούν τα χρέη και τα δάνεια των νοικοκυριών. Να υπάρξει ένα πραγματικά δίκαιο φορολογικό σύστημα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων.
Να γίνουν δημόσιες επενδύσεις και να ακυρώσουμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την εκχώρηση όλων των δημόσιων - κοινωνικών αγαθών στους κερδοσκόπους ιδιώτες ξένους και εγχώριους".
ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 26-9-2012
Εμείς οι απεργοί του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης εγκρίνουμε το παρακάτω ψήφισμα:
Διαπιστώνουμε ότι:
- Η επίθεση της τρόικας και των διεθνών κερδοσκόπων εναντίον του ελληνικού λαού συνεχίζεται με σφοδρότητα, χωρίς να λαμβάνονται ούτε τα στοιχειωδέστερα μέτρα επιβίωσης.
- Η απάνθρωπη πολιτική με τα χαράτσια και τις καρατομήσεις των εισοδημάτων βυθίζει την ελληνική οικονομία στο τέλμα της ύφεσης και της μακρόχρονης ανεργίας.
- Είμαστε πρωταθλητές στη διαφθορά μέσα στην Ευρώπη, σύμφωνα με τους διεθνείς οργανισμούς, αλλά η ατιμωρησία εκείνων που ευθύνονται για τα οικονομικά σκάνδαλα στην χώρα μας συνεχίζεται.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ
- Την κυβέρνηση για την απαράδεκτη πολιτική των διαρκών υποχωρήσεων και την έλλειψη στρατηγικής που θα έβγαζε την χώρα από το θλιβερό αδιέξοδο και την εθνική ταπείνωση.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ:
Την αδιέξοδη αντικοινωνική και αντιαναπτυξιακή πολιτική που έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους και τη χώρα στο χείλος της καταστροφής, μέσω της πολιτικής λιτότητας και περικοπών μισθών και συντάξεων, της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών και του Κοινωνικού Κράτους, των απολύσεων και της ανεργίας, της φορολογικής λεηλασίας, του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας και των στρατηγικής σημασίας κοινωφελών οργανισμών και επιχειρήσεων που συνεχίζονται και εντείνονται ενόψει της νέας δόσης που θα δοθεί-χαρισθεί στους τραπεζίτες που έχουν και αυτοί τεράστια ευθύνη για το σημερινό κατάντημα της χώρας μας.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι της χώρας απαιτούμε την ακύρωση και ανατροπή των πολιτικών που προωθούν κυβέρνηση και Τρόικα.
* Την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής και ενός προγράμματος ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης, αποδεσμευμένων από δεσμά των μνημονίων και των Νεοφιλελεύθερων Ευρωπαϊκών εμμονών και απαιτήσεων.
* Την ενίσχυση των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, την τόνωση της πραγματικής οικονομίας, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την υποστήριξη των ανέργων και των φτωχών.
* Να πληρώσουν οι ΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ, οι ΕΙΣΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ, οι ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ, ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ! Αυτοί που λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο και διοχέτευσαν τα υπερκέρδη και τον παράνομο πλούτο στο εξωτερικό.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ
- Κατάργηση όλων των μνημονιακών αντεργατικών νόμων και διαταγμάτων που επιβλήθηκαν από την τρόικα και ψηφίσθηκαν από τη Βουλή.
- Σταθερή Εργασία - Ανθρώπινες Συνθήκες - Δίκαιες Αμοιβές.
- Εθνικό σύστημα υγείας με δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους τους εργαζόμενους.
- Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.
- Πάταξη της εισφοροδιαφυγής, και της μαύρης εργασίας για να έχουμε βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, αλλά και κράτος πρόνοιας, που θα εγγυάται την αξιοπρεπή διαβίωση των απομάχων της εργασίας.
Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας που προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους ένστολους με ΕΔΕ και τον καλούμε να πάρει αμέσως πίσω την ΕΔΕ για τον Πρόεδρο του Σωματείου των Αστυνομικών Νομού Πιερίας.
Απευθύνουμε προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους του Νομού μας για να παλέψουμε όλοι μαζί και να ακυρώσουμε τα εφιαλτικά, καταστροφικά και υφεσιακά σχέδια των ευρωπαίων ισχυρών, που προωθούν μια Ευρώπη των "αγορών" και των τραπεζιτών και όχι αυτή των πολιτών.
Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Να μην περάσουν τα νέα μέτρα.
Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τη νεοφιλελεύθερη πολιτική κυβέρνησης και τροϊκανών.
Όλοι μαζί μπορούμε να προστατεύσουμε τα κοινωνικά δικαιώματα, τους εργατικούς και δημοκρατικούς θεσμούς.
Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε
Εξουσιοδοτούμε τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης να επιδώσει το παρόν ψήφισμα σε κάθε αρμόδιο.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΛΑΣΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ