ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Αίρεται η ασυλία Κασιδιάρη, Ηλιόπουλου και Γερμενή


Με απόλυτη πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε χθες το βράδυ, με ονομαστική ψηφοφορία, την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Γιώργου Γερμενή. Το αποτέλεσμα της...
ψηφοφορίας ήταν 220 ψήφοι υπέρ της άρσης, σε σύνολο 220 ψηφισάντων βουλευτών.
Προηγήθηκε θετική εισήγηση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για την άρση των ασυλιών των βουλευτών Ηλιόπουλου και Γερμενή για την εμπλοκή τους στα γεγονότα της Ραφήνας και Κασιδιάρη για συνέργια σε ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη το 2007.
Παίρνοντας τον λόγο ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε ότι η άρση της ασυλίας μέσα σε τέσσερις μήνες τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν είναι τυχαία πράξη, υποκινείται από ξένα κέντρα εξουσίας και είναι πολιτική δίωξη.
«Εντός των ημερών η Χρυσή Αυγή κατάθει ερώτηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης που αφορά τις μηνύσεις κατά βουλευτών, οι οποίες δεν έχουν σταλεί στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, αλλά πιάνουν... αράχνες σε γραφεία Εισαγγελέων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.
Υπενθυμίζεται ότι η ολομέλεια της Βουλής είχε ήδη αποφασίσει την άρση της ασυλίας του Κώστα Μπαρμπαρούση για τα επεισόδια σε βάρος αλλοδαπών μικροπωλητών που είχαν σημειωθεί στις 9 Σεπτεμβρίου, στο Μεσολόγγι.