ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας

Συνέχεια κατάληψης των Δημαρχείων


Να συνεχιστεί και σήμερα Τρίτη 20 Νοεμβρίου η κατάληψη των Δημαρχείων, από το πρωί έως και το τέλος του ωραρίου αποφάσισε η γενική συνέλευση του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Ν. Πιερίας.
Εν τω μεταξύ χθες οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν δυναμικά και μαζικά στην πλατεία Δημαρχείου με την συμμετοχή υπαλλήλων και των τριών δήμων του νομού.
Στη συγκέντρωση παρέστησαν στέλνοντας μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης εκπρόσωποι συλλόγων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, φορέων της περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της κατάληψης πραγματοποιήθηκε - στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Κατερίνης- η γενική συνέλευση του συλλόγου, στην οποία παρέστη και ο Δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού Ευάγγελος Πολύζος:
"Δηλώνω την αμέριστη στήριξή μου στους συνεργάτες μου, υπαλλήλους του Δήμου" τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου του.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Κατά τη διάρκεια της κατάληψης ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Κομπατσιάρης μιλώντας στους συγκεντρωμένους τόνισε:
«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι όλων των Δήμων του νομού. Συνεχίζουμε σήμερα και κλιμακώνουμε τον κοινό αγώνα μας, για να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος, ούτε ένας συνάδελφος και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις γι' αυτό.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ!!! ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!!!
Οι αντοχές μας. Οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας, από την οικονομική κρίση και την πολιτική της σκληρής λιτότητας, δοκιμάζονται ξανά μπροστά στην αναλγησία όλων εκείνων που αναπαράγουν τις ίδιες αντικοινωνικές, αδιέξοδες και αναποτελεσματικές αποφάσεις.
Τρία χρόνια τώρα κόβονται και ξανακόβονται μονομερώς μισθοί, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, ενώ το «τέρας» του χρέους όχι μόνο παραμένει απτόητο, αλλά αντιθέτως αυξάνεται ραγδαία και απαιτεί συνεχώς νέες και επώδυνες θυσίες από την ελληνική κοινωνία.
Θυσίες που αγγίζουν καθημερινά όλους μας. Τους δημότες, όλους τους πολίτες, τους συναδέλφους μας αορίστου χρόνου που κινδυνεύουν σήμερα να τεθούν σε διαθεσιμότητα, τους μόνιμους που αν δεν δράσουμε αποφασιστικά και ενωμένοι θα κινδυνεύσουν αύριο.
Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να εκδοθούν καταστάσεις συναδέλφων για απόλυση και συγχρόνως θα καλύψουμε τους εργαζόμενους στο γραφείο προσωπικού, ώστε να μην κινδυνεύει η εργασιακή τους υπόσταση. Είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας για μας να μη δοθεί κανένα όνομα για απόλυση.
KANENAΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ
ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ - ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ
ΟΛΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ Η ΠΟΕ ΟΤΑ, Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΙΛΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ - ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΣΑ.
Φίλε συμπολίτη,
Εσύ που υποφέρεις από τα σκληρά και άδικα μέτρα, εσύ που πληρώνεις χωρίς να τους χρωστάς, εσύ που είσαι το θύμα των Πολιτικών (που εσύ ψήφισες, αλλά σε πρόδωσαν) μην ανέχεσαι πλέον να είσαι το πειραματόζωο. Ήρθε η ώρα να σταθείς απέναντί τους και ν' αντισταθείς στην φτώχεια που σε βυθίζουν.
Σκέψου ποιο είναι το μέλλον σου και των παιδιών σου! Σκέψου ποιο θα είναι το μέλλον της πατρίδας μας! Ήρθε η ώρα να στείλεις το δικό σου μήνυμα αντίδρασης σ' αυτούς που σου κλέβουν τη ζωή και τα όνειρά σου. Έλα να διαμαρτυρηθείς μαζί μας και μην αποδέχεσαι μοιρολατρικά να υποστείς ότι επώδυνο αποφασίζουν οι δυνάστες σου. Η ευθύνη είναι δική σου. Σε περιμένουμε στις κινητοποιήσεις μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».
Επ' αόριστον αναστολή της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας - Κολινδρού στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Κυριακή 18 Νοεμβρίου ψήφισε ομόφωνα την πρόταση του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Πολύζου για επ' αόριστο αναστολή της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου, εκτός των υπηρεσιών στους ευαίσθητους τομείς κοινωνικού χαρακτήρα και καθαριότητας.
Η απόφαση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια του κοινού αγώνα των εργαζομένων και των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να αποτρέψουμε την διάλυση των Δήμων, που επιχειρείται με τις απολύσεις εργαζομένων, με το οικονομικό παρατηρητήριο και με τις περικοπές των αυτοτελών πόρων και της ΣΑΤΑ που αυτονόητα δικαιούνται οι Δήμοι.
Θέλουμε Δήμους με επάρκεια σε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό ώστε να μπορούν να παρέχουν φθηνές και ποιοτικές υπηρεσίες προς τους δημότες.