ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ένταση έξω από την ΔΕΘ! - Επιτέθηκαν στον Γερμανό πρόξενο - ''Βράζουν'' με τον Φούχτελ - Πορεία με γερμανικά εμβατήρια - Φωτό και βίντεο!


- Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ έχουν συγκεντρωθεί έξω από τον χώρο και δεν αφήνουν να μπουν οσοι συμμετέχουν στο ελληνογερμανικό συνέδριο
- Αιτία οι δηλώσεις του απεσταλμένου της Μέρκελ στην Ελλάδα ότι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ είναι υπεράριθμοι

Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα έξω...
από κτίριο της ΔΕΘ όπου διεξάγεται ελληνογερμανικό συνέδριο. Εξαγριωμένοι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ δεν αφήνουν τους συνέδρους να μπουν. Οι εργαζόμενοι είναι εξαγριωμένοι με τον απεσταλμένο της Μέρκελ στην Ελλάδα ο οποίος είπε χθες ότι την δουλειά που κάνουν στην Γερμανία 1.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα την κάνουν 3.000. Επιτέθηκαν και στον γερμανό πρόξενο που προσπάθησε να μπει. Τελικά μπήκε από άλλη πόρτα.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στο δημαρχείο και φώναζαν συνθήματα κατά των μνημονίων και του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, που θα μιλήσει στο ελληνογερμανικό συνέδριο, στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης.

Από τα μεγάφωνα που είχαν στηθεί ακούγονταν γερμανικά εμβατήρια. Η πορεία αναμένεται να καταλήξει στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης, λίγο πριν τις 10.00, με τους εργαζόμενους των ΟΤΑ να ζητούν από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε διαθεσιμότητες και απολύσεις...

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια έξω από τη ΔΕΘ ενώ ήδη όπως βλέπετε και στις επόμενες φωτογραφίες, έχουν αρχίσει να καταφθάνουν οι πρώτοι διαδηλωτές...

Ο κ.Φουχτελ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο Παρασκευή στο συνεδριακό κέντρο "Ν.Γερμανός" της ΔΕΘ. Για να δείξει το πρόβλημα που υπαρχει στην Ελλάδα με την αποτελεσματικότητα στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είπε:

«Υπάρχουν μελέτες και έρευνες που έδειξαν ότι για εργασίες όσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούνται 3000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1000 άτομα. Θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις, ιδιαίτερα στους εταίρους που χρηματοδοτούν διαδικασίες στην Ελλάδα, γιατί δεν γίνεται πιο αποτελεσματική εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού και να φανούν τρόποι πως θα μειωθεί ο αριθμός τους».