ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Στα άδυτα του γερμανικού πορνό! Μια έρευνα που σοκάρει!


Φωτογραφία για Στα άδυτα του γερμανικού πορνό! Μια έρευνα που σοκάρει!
Όταν συνελήφθη ο γερμανός Fabian Thylmann, έγινε γνωστός ως ο βασιλιάς της βιομηχανίας πορνό. Η εταιρεία του που ασχολείται με το σεξ λειτουργεί σαν μια σύγχρονη εταιρεία, σιωπηλά και ψηφιακά και έχει γίνει μια σημαντική παρουσία στο Διαδίκτυο, σχεδόν όπως η Amazon και η Wikipedia, γράφει ο Uwe Buse στο Der Spiegel.Σε ένα αποπνικτικό κινηματογραφικό στούντιο στο Λος Άντζελες, 11 πορνοστάρ κάθονται σε χρωματιστούς καναπέδες, προσπαθώντας να κάνουν μια ταινία που πρέπει να είναι καλύτερη από όσα έχει να προσφέρει ο Fabian Thylmann. Ο Thylmann, ένας Γερμανός από τη δυτική πόλη του Άαχεν, εξέπληξε τη βιομηχανία όταν μετέτρεψε μία παλιά επιχείρηση πορνογραφίας σε μια πολυεθνική εταιρεία. Ό,τι έπρεπε να γίνει κρυφά μέχρι τότε και φαινόταν κάπως οπισθοδρομικό, ξαφνικά φαινόταν σύγχρονο μόλις ο Thylmann εμφανίστηκε στο προσκήνιο, επειδή αυτός δεν ήταν ένας από εκείνους τους ανίδεους, νταβατζήδες που είχαν κατακτήσει τη βιομηχανία πορνό. Ο Thylmann είναι ένας προγραμματιστής. Ενώ οι άλλοι δίνουν έμφαση σε δονητές, ο Thylmann σκέφτεται πράγματα όπως η καλή σύνδεση στο Internet που μπορεί να μεταδώσει οποιαδήποτε σκηνή, σε οποιονδήποτε υπολογιστή στον κόσμο. Λειτουργεί σε μια διαφορετική διάσταση, η οποία είναι και ο λόγος που οι ανταγωνιστές του δεν μπορούν να τον φτάσουν.

Στο Λος Άντζελες, ο ηθοποιός Tommy Pistol έχει βαρεθεί τη ζέστη και στέκεται μπροστά στο μόνο κλιματιστικό που υπάρχει στο δωμάτιο. Ο Pistol, ο οποίος μοιάζει λίγο σαν τον Robert De Niro νέο, πρόσφατα πρωταγωνίστησε σε μια σάτιρα στην οποία ένας κόφτης αγγουριού έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Ξεκουμπώνει το παντελόνι του, τραβά κάτω εσώρουχό του, πάει προς τον κρύο αέρα και λέει: «Αχ, καλύτερα έτσι».

Πίσω του κάθεται η Sarah Shevon, μελαχρινή επί του παρόντος, και γνωστή στη βιομηχανία για την προθυμία της να πειραματιστεί. Κοιτάζει τα πόδια της με ανησυχία, διότι δεν φαίνονται πολύ καλά αυτή τη στιγμή. Πριν από λίγες ημέρες η Shevon ήταν σε δουλειά που περιλάμβανε πρωκτικό σεξ και έκτοτε τα πόδια της της φαινόταν «περιέργως χοντρά». Ίσως κάτι να έσπασε, λέει. Ένας άλλος ηθοποιός γνέφει με κατανόηση και συνιστά ένα προϊόν που περιέχει βιταμίνη Β12.

Ο Pete, ένας βετεράνος της βιομηχανίας επί 12 χρόνια και παραλήπτης τριών «πορνό- Όσκαρ», αυνανίζεται σε έναν καναπέ. Λέει ότι συνήθιζε να κάνει 250.000 δολάρια το χρόνο και ότι τώρα βγάζει περίπου τα μισά, ακόμα κι αν εργάζεται πολύ περισσότερο. Ο μόνος που είναι σε καλή διάθεση είναι ο James Deen. Ήταν ο τελευταίος που έφτασε στα γυρίσματα, αφού πάρκαρε το αυτοκίνητο των 100.000 δολαρίων, ένα Nissan GT-R. Δείχνει σε όλους το κινητό του με τη νέα του συλλογή Louis Vuitton.

Ενας μυστηριώδης ανταγωνιστής

Όλοι βρίσκονται εδώ για να γυρίσουν ένα ριμέικ της κλασικής ταινίας τρόμου «Carrie». Η μεγάλη τελική σκηνή είναι ένα όργιο, και η σκηνοθέτις Kimberly Kane κάνει βόλτες νευρικά πέρα ​​δώθε. Αυτή είναι η πρώτη ταινία πορνό με πραγματικό διάλογο και πλοκή που δεν αποτελείται μόνο από σεξ. Πριν από την τελική σκηνή, η σκηνοθέτις θυμίζει στους ηθοποιούς ότι θα πρέπει όλοι να είναι επιθετικοί.

Η παραγωγή αυτής της ταινίας πορνό φέρνει μαζί τα πιο καυτά και διάσημα ταλέντα στη βιομηχανία, αλλά είναι ακόμη μια απελπισμένη προσπάθεια να καταπολεμήσουν τον Thylmann, τον γερμανό ανταγωνιστή που προσπαθεί να κυριαρχήσει στον κόσμο της πορνογραφίας. Είναι πιο εξωφρενικός από όλους τους άλλους, σίγουρα πιο επιδέξιος και ίσως και πιο έξυπνος. Υπάρχουν ελάχιστες φωτογραφίες του μοναχικού Thylmann και οι άνθρωποι ξέρουν πολύ λίγα γι ‘αυτόν, εκτός από το ότι είναι 34 και ευτυχώς παντρεμένος, όπως ο ίδιος είπε κάποτε.

Οι παραγωγοί πορνό συνήθως έχουν το δικό τους στούντιο, αλλά ο Thylmann δεν ικανοποιείται εύκολα. Έχει δομήσει την επιχείρησή του με έναν πιο επαγγελματικό τρόπο από την αρχή, και σήμερα διευθύνει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πορνογραφίας στον κόσμο. Βγάζει λεφτά από πειρατικές ταινίες που ανεβαίνουν στο Διαδίκτυο, καθώς και με τις ταινίες που διατίθενται στο εμπόριο νομίμως σε απευθείας σύνδεση. Ο Thylmann έχει επίσης αυξήσει τα κέρδη του από τις απευθείας συνδέσεις των ιστοσελίδων με κάμερα – η πιο πρόσφατη τάση στην βιομηχανία.

Η εταιρεία του Thylmann ονομάζεται Manwin, ένας μπερδεμένος όμιλος που αποτελείται από περισσότερες από 30 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων πολλών μεγάλων ιστοσελίδων και εμπορικών σημάτων, όπως τα YouPorn, Pornhub, Brazzers, Mofos κά. Αν προσθέσεις τα κλικ σε όλους τους δικτυακούς τόπους του, βγάζεις αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Συνήθως μιλάμε για νούμερα που φέρνουν μεγάλοι παίκτες στο World Wide Web, όπως το Amazon και η Wikipedia. Μόνο γίγαντες όπως το Facebook και η Google τον περνούν.

Κατηγορίες για φοροδιαφυγή

Ο Thylmann είχε μια εντυπωσιακή καριέρα, που μοιάζει με την ταχεία άνοδο του ιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg, ή αυτή των ιδρυτών της Google.

Όμως, στις 4 Δεκεμβρίου, συνέβη κάτι που εξέπληξε ακόμη και τον Thylmann: συνελήφθη στο κτήμα του πάνω σε ένα λόφο στο σικ προάστιο των Βρυξελλών Tervuren. Μεταξύ 7 και 8 π.μ., βέλγοι και γερμανοί του ΣΔΟΕ, περίπου 100 συνολικά, κατέσχεσαν μια συλλογή από ακριβά σπορ αυτοκίνητα και έδειξαν στον Thylmann ένα ένταλμα σύλληψης. Στο σπίτι του, καθώς και στα γραφεία του στο Αμβούργο, οι ειδικοί πήραν πολλά terabytes δεδομένων.

Ο Thylmann πέρασε αρκετές ημέρες σε βελγική φυλακή μέχρι την περασμένη Πέμπτη, όταν μεταφέρθηκε στη Γερμανία, όπου αναμένει το κατηγορητήριο. Είναι ύποπτος για φοροδιαφυγή που ανέρχεται σε ένα ποσό πολλών εκατομμυρίων.

Κατά τους προσεχείς μήνες, οι γερμανοί ερευνητές θα περάσουν πολύ χρόνο με την υπόθεση αυτού του ανθρώπου, ο οποίος ανέπτυξε μια ανήκουστη επιχείρηση, που θα ήταν αδιανόητη χωρίς το Διαδίκτυο: ψηφιακή πορνογραφία, διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο, που δημιουργήθηκε για αμέτρητους, ανώνυμους πελάτες, ανθρώπους που δεν αγοράζουν πλέον DVD και δεν πηγαίνουν σε ενήλικους κινηματογράφους, οι οποίοι δεν κλειδώνονται σε μικρά δωμάτια με βίντεο και οι οποίοι δεν χρειάζεται πλέον να ρισκάρουν για την επίτευξη ενός μικρού οργασμού.

Μοντέλο βασισμένο στο software

Ο Thylmann ήταν ένας άγνωστος όταν μπήκε στην επιχείρηση, πριν από 10 και πλέον χρόνια. Είχε ένα προγραμματισμένο λογισμικό τιμολόγησης και ήταν ένας «τρελός» με τους υπολογιστές που γνώριζε τα πάντα για τους αριθμούς και τα δεδομένα.

Δημιούργησε ένα λογισμικό που ονομάζεται NATS, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να καθορίζουν ποια διαφημιστικά banner, links ή συστάσεις μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας χρήστης για να δει ένα πορνό site. Εάν ο χρήστης του δεν είναι απλά κάποιος που σερφάρει και γίνει πελάτης που πληρώνει, ο διαχειριστής του δικτυακού τόπου πληρώνει μια προμήθεια. Το NATS επιτρέπει να διαχειριστείς αυτή τη δραστηριότητα. Είναι σαν τήρηση βιβλίων, τροποποιημένη ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της βιομηχανίας πορνό.

Το 2006, ο Thylmann πούλησε τις μετοχές του στην εταιρεία που διαθέτει το NATS για ένα ποσό που εκτιμάται σε εκατομμύρια. Μέσα σε ένα χρόνο, είχε χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να αγοράσει τρεις εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της γερμανόφωνης ιστοσελίδας Privat Amateure (Ιδιώτες Ερασιτέχνες). Ο Thylmann ισχυρίζεται ότι ήταν σε θέση να αυξήσει τα κέρδη των τριών εταιρειών κατά 50% μέσα σε τρεις μήνες.

Τον Μάρτιο του 2010, ο Thylmann αγόρασε την καναδική εταιρεία Mansef από τα μέλη μιας ομάδας που έπαιζε ποδοσφαιράκι σε παμπ που τους άρεσαν οι γυναίκες με μεγάλο στήθος. Χρησιμοποιώντας το Mansef ως βάση, ο Thylmann ανέπτυξε σταδιακά την εταιρεία του.

Στη Mansef ανήκουν οι ιστοσελίδες Brazzers, Mofos και Pornhub, ένας ανταγωνιστής του YouPorn. Η Brazzers είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συνδρομητικά sites πορνό. Όταν Thylmann διαπραγματευόταν με τους ιδιοκτήτες των Mansef, αρχικά ήλπιζε ότι η αγορά θα ολοκληρωθεί σε ένα μήνα. Αλλά χρειάστηκαν τρεις μήνες, εν μέρει επειδή ο Thylmann ήταν σε θέση να καταβάλει μετρητά. Επίσης, δεν μπορούσε να πάρει πίστωση από κανέναν.

Στο τέλος των διαπραγματεύσεων, ο Thylmann συμφώνησε να καταβάλει ένα μέρος της τιμής αγοράς αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, και το υπόλοιπο σε 16 μηνιαίες δόσεις. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, αν ο Thylmann καθυστερούσε έστω και λίγες ημέρες την πληρωμή, η Mansef θα έπρεπε να επιστραφεί αμέσως στους ιδρυτές της.

Αντικρουόμενες συμπεριφορές

Δεν είναι εύκολο να εξηγήσουμε την επιτυχία του Thylmann. Πρώτα θα πρέπει να κατανοήσουμε τη στάση του απέναντι στην πορνογραφία και να καταλάβουμε γιατί κάποιος χρειάζεται να έχει μια στάση που αξίζει μια επίσκεψη του Jeff Stewart.

Η εταιρεία του Stewart έχει την έδρα της σε ένα απλό κτίριο στο San Fernando Valley στο βόρειο Λος Άντζελες, το Hollywood της βιομηχανίας πορνό. Ο Stewart στέκεται στο διάδρομο φορώντας ένα πράσινο μπλουζάκι που γράφει «Ηρέμησε, δεν είναι η κόρη σου».

Ο Stewart μπαίνει στο γραφείο του, ένα μικρό κουτί που μοιάζει με δωμάτιο με μια μεγάλη οθόνη στον τοίχο. Ένα κοντινό πλάνο με μια μαύρη γυναίκα που στάζει ιδρώτα, και με τους γλουτούς της στον αέρα, εμφανίζεται στην οθόνη. Ξαφνικά ένα πράσινο υγρό εκτοξεύεται από τον πρωκτό της. Ο Stewart το κοιτάζει και λέει: «Δεν έχω πραγματικά καμία ιδέα για το πώς συνέβη αυτό».

Ο Stewart ήπιε πολύ το προηγούμενο βράδυ και δεν κοιμήθηκε καλά. Τα μάτια του γυαλίζουν και φαίνεται έκπληκτος που ακούει ότι το SPIEGEL δεν είναι ένα περιοδικό πορνό από τη Γερμανία. Μετά λέει: «Δεν πειράζει». Ειδικότητά του είναι το σκληρό στοματικό σεξ. Ο Stewart είναι ένας κλασικός πορνό- επιχειρηματίας ο οποίος, όπως και πολλοί άλλοι, έχει μετατρέψει τα προσωπικά φετίχ του σε επιχείρηση. Λέει: «Μου αρέσει οι γυναίκες να κυριαρχούν. Είναι καλό που αρέσει και σε άλλους άνδρες, αλλιώς θα έπρεπε να βρω μια πραγματική δουλειά». Η στάση του απέναντι στην πορνογραφία είναι ότι μαγνητοσκοπεί τις πιο σκοτεινές φαντασιώσεις του. Θέλω να βασανίζω τις γυναίκες κι εσείς το ίδιο, κι έτσι σας δείχνω πως. Το επιχειρηματικό μοντέλο του δεν είναι τίποτα, αλλά ένα ασταμάτητο σόου για να ενισχύσει το δικό του εγώ. Ο Stewart είναι το αντίθετο του Thylmann.

Απαντώντας με βιαιότητα

Αρχικά, η βιομηχανία ανταποκρίθηκε στον ανταγωνισμό του Thylmann με τη δημιουργία νέων προϊόντων. Τα reality πορνό έγιναν δημοφιλή και δεκάδες εταιρείες παραγωγής αφοσιώθηκαν σε αυτό το είδος, στο οποίο εμφανίζοντας γενικά άγνωστοι, αρχάριοι, από απλές νοικοκυρές ως μαθητές.

Σε βάθος χρόνου, ωστόσο, η παραγωγή του νέου υλικού δεν ήταν αρκετή για να αντισταθμίσει την απώλεια των συνδρομητών. Τα πειρατικά βίντεο άρχισαν να διατίθενται στο Διαδίκτυο πολύ γρήγορα και ήταν πολύ δύσκολο να διαγραφεί το κλεμμένο υλικό. Στην απώλεια, οι παραγωγοί άρχισαν να ονειρεύονται νέες τάσεις και την αλλαγή των ταινιών τους. Όσο πιο επιτυχημένος γινόταν ο Thylmann και όσο μεγαλύτερο ρόλο έπαιζαν οι φορητοί υπολογιστές, τόσο πιο σημαντική έγινε η εύκολη πρόσβαση στην πορνογραφία, ενώ αυξήθηκαν και hardcore ταινίες.

Νέες τάσεις

Ο βασιλιάς του πορνό από τη Γερμανία έχει επίσης κερδίσει χρήματα και με άλλα επιχειρηματικά μοντέλα. Έχει δημιουργήσει ιστοσελίδες που δεν δείχνουν κονσερβοποιημένη, επαγγελματική πορνογραφία αλλά ζωντανή σεξουαλική επαφή με κάποιον που μοιάζει με τον γείτονα. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι να υπάρχει μια γυναίκα που κάθεται μπροστά από μια κάμερα και εκπληρώνει τα αιτήματα των ανδρών. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό το είδος της πορνογραφίας δεν ήταν παρά ένα μικρό εξειδικευμένο προϊόν. Τώρα, οι γυναίκες που θέλουν να βγάλουν χρήματα με το σεξ μπορεί να το κάνουν από το σπίτι, σα μια δεύτερη δουλειά, χωρίς να διατρέχουν τον κίνδυνο των παραγωγών που τις εξαναγκάζουν σε σεξουαλικές πρακτικές που αντιτίθενται.

Μια από τις πιο επιτυχημένες του είδους είναι η Lara Love, η οποία δουλεύει στο mydirtyhobby.com, ένας site που είναι μέρος της αυτοκρατορίας του Thylmann στο σύστημα του υπολογιστή της μπορεί να δει πόσα χρήματα μεταφέρονται απευθείας στον λογαριασμό της (περί τα 450 δολάρια για τρεις ώρες). Το Mydirtyhobby.com κρατάει το 75% και το υπόλοιπο 25% είναι κέρδος για τους «καλλιτέχνες». Ένα 17% είναι η παρακράτηση του κυπριακού ΦΠΑ. Οι κυπριακές αρχές λαμβάνουν τους φόρους που πληρώνει η αυτοκρατορία του Thylmann. Τα κεντρικά γραφεία του είναι στο Λουξεμβούργο, στην Boulevard Royal, ενώ έχει παραρτήματα σε Λος Αντζελες, Λονδίνο, Μόντρεαλ, Αμβούργο και αλλού.

Ίσως θα πρέπει να ανησυχεί όταν οι εισαγγελείς αρχίσουν τις ερωτήσεις. Προσπαθούν να τον καρφώσουν για φοροδιαφυγή – μια ασήμαντη κατηγορία για έναν άνθρωπο που βγάζει χρήματα από τους οργασμούς του κόσμου.

 spiegel.de - Αntinews
logioshermes
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ