ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΝΕΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ Και 2Ο σάρωθρο στη «μάχη» της καθαριότητας τουριστικών περιοχών του Δ.Δίου-Ολύμπου


ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ 180.000 ΕΥΡΩ, ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΖΕΙ, ΠΛΕΝΕΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΕΙ – ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΦΡΕΑΤΙΑ.

Ένα νέο πολυμηχάνημα εξασφάλισε ο δήμος Δίου-Ολύμπου για καλύτερη και αποτελεσματικότερη καθαριότητα, ιδίως όμως για τις τουριστικές περιοχές του. Πρόκειται για ένα 2ο σάρωθρο, που κόστισε 180.000 ευρώ και που παραδόθηκε στην υπηρεσία καθαριότητας.
Το δεύτερο σάρωθρο αγοράστηκε για να καλύψει τις πολλαπλές ανάγκες του δήμου δεδομένου ότι το μοναδικό σάρωθρο που είχε μέχρι πρότινος, δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις που καθημερινά δημιουργούνται σε ολόκληρη την περιοχή.
Το νέο μηχάνημα προστίθεται στα τρία νέα απορριμματοφόρα που εξασφαλίστηκαν το προηγούμενο διάστημα και ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία. Το σάρωθρο σκουπίζει και πλένει καθημερινά δρόμους ενώ ελέγχει και καθαρίζει φρεάτια με σκοπό την πρόληψη προβλημάτων που συνήθως προκαλούνται από μικροσκουπίδια κλπ.
Παρόντες κατά την παραλαβή του μηχανήματος ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ελευθερίου καθώς και ο χειριστής του σαρώθρου, Πέτρος Σβάρνας.
Σε δηλώσεις του ο κ. Φαρμάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε από το 2011 στον τομέα της καθαριότητας ήταν πολλές. Χρέη, ύπαρξη παμπάλαιων μηχανημάτων, προβλήματα στην έγκριση πρόσθετων υπαλλήλων για καθαριότητα ενός μεγάλου πλέον δήμου, έλλειψη χρημάτων για εκπλήρωση αναγκών κλπ.
Τα τρία χρόνια που πέρασαν κάναμε πολλές προσπάθειες για να εξασφαλίσουμε καινούργια μηχανήματα καθαριότητας. Οι προσπάθειές μας, που έγιναν εν μέσω κρίσης και μεγάλων δυσκολιών, άρχισαν να αποδίδουν.

Σήμερα, λοιπόν, έχουμε τη χαρά να ρίχνουμε στη «μάχη» ένα νέο μηχάνημα το οποίο μαζί με το υπάρχον, εδώ και χρόνια, σάρωθρο αλλά και μαζί με τα τρία νέα απορριμματοφόρα, που ήδη χρησιμοποιούμε, μπορούμε να πούμε ότι ο δήμος μας αυξάνει σε σημαντικό βαθμό τις δυνατότητές του για μια πιο αποτελεσματική καθαριότητα, ιδίως στην τουριστική του ζώνη», επισήμανε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης