ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Την Πιερία επισκέφτηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γ. Ζιώγας την Τετάρτη 01/04/14. Μαζί του περιόδευσαν ο Α. Ρούτσας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ο Μ. Παπαδόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης και ο Κ. Δανιηλίδης, υποψήφιος δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού.


Η περιοδεία περιελάμβανε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου, το Νοσοκομείο Κατερίνης και τη ΔΕΥΑΚ.
 Στο Κέντρο Υγείας και στο νοσοκομείο εντοπίστηκαν τα ασφυκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και ασθενείς όσον αφορά τον τομέα της υγείας. Η υποχρηματοδότηση, που είναι στρατηγική επιλογή της συγκυβέρνησης και απορρέει και από τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει οδηγήσει σε τραγική υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας. Παράλληλα, η στήριξη της ύπαρξης και δράσης του ιδιωτικού τομέα στην υγεία όχι μόνο από τη συγκυβέρνηση αλλά και από δυνάμεις όπως του ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά αποκλείει την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών από την περίθαλψη. Η περίθαλψη έχει καταλήξει να είναι ένα κόστος δυσβάστακτο για την τσέπη του λαού.
Η Λαϊκή Συσπείρωση όπως και το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή αντιμετωπίζει την υγεία ως ένα κοινωνικό αγαθό, που πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν και όχι να πουλιέται. Αλλά και συνολικά η Περιφέρεια και οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να δείχνουν μέριμνα για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, στην Παιδεία, την Πρόνοια, το Φάρμακο. Ως τώρα, στηρίζουν τις επιλογές της συγκυβέρνησης και «νίπτουν τας χείρας» τους ως δήθεν αναρμόδιοι.

Τέλος, στη ΔΕΥΑΚ οι εργαζόμενοι δήλωσαν την ανησυχία τους για το εργασιακό τους μέλλον καθώς και για την ποιότητα    της παροχής των υπηρεσιών του νερού. Οι υποψήφιοι κάλεσαν τους εργαζόμενους να στηρίξουν τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ στις εκλογές, δυναμώνοντας έτσι την αντίσταση στις πολιτικές που θέλουν εμπόρευμα και το νερό και κατακρεουργημένες τις εργασιακές σχέσεις σε όλους τους κλάδους.