ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Απόστολος Τζιτζικώστας» του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ κ. ΡΕΧΑ ΚΩΝ/ΝΟΥ




Φίλες και φίλοι,
Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου δείχνεται όλα αυτά τα χρόνια εκλέγοντάς με στη θέση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης αλλά κυρίως διότι στηρίζετε όλες τις ενέργειες και πρωτοβουλίες που λαμβάνουμε ως Διοικητικό Συμβούλιο είτε σε τοπικό είτε σε πανελλαδικό επίπεδο. Εξάλλου, από τη θέση αυτή έχω αποδείξει την αγωνιστικότητά μου για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων της επιχειρηματικότητας και των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων αλλά και την ενεργή στήριξή μου στα προβλήματα και άλλων κοινωνικών ομάδων της περιοχής μας.
Την τόσο δύσκολη για όλους μας περίοδο που διανύουμε τα τελευταία χρόνια με τη χώρα μας να διέρχεται μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις των νεότερων χρόνων, απαιτεί από όλους μας να δραστηριοποιηθούμε και να διεκδικήσουμε το καλύτερο για εμάς, τις οικογένειές μας και τον τόπο μας.
            Η οικονομική κρίση έχει πλέον μεταβληθεί σε κοινωνική – ανθρωπιστική, έχοντας πλήξει όλες τις κοινωνικές ομάδες και έχει επιφέρει μεγάλο πλήγμα στους θεσμούς που διέπουν μια δημοκρατική χώρα όπως είναι η δική μας. Στο τέλος όμως πλήττεται η ίδια η δημοκρατία μας, η αρχαιότερη της Ευρώπης. Παρόλα αυτά η Ελλάδα μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξελίσσεται, αλλάζει μορφή και δημιουργεί καινούργιους θεσμούς, όπως είναι αυτός των Περιφερειών και των διευρυμένων Δήμων. Η εφαρμογή του Καλλικράτη στους αυτοδιοικητικούς φορείς ξεκίνησε όχι τόσο συγκροτημένα και οργανωμένα όπως θα έπρεπε, λειτούργησε έχοντας πολλά κενά και ασάφειες κυρίως σε ότι αφορά τις αρμοδιότητες που θα είχε ως νέος θεσμός αλλά και σε προβλήματα χρηματοδότησης.
Παρόλα αυτά η απερχόμενη Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον κ. Τζιτζικώστα το τελευταίο χρονικό διάστημα και ειδικά για το Νομό μας με την κ. Μαυρίδου Σοφία ως Αντιπεριφερειάρχη, πέτυχε τους σκοπούς της με την ανάδειξη της Κεντρικής Μακεδονίας σε όλους τους τομείς και την Περιφέρεια με την υψηλότερη απορρόφηση κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ήδη με το νέο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης ΕΣΠΑ έχουν εγκριθεί για την Περιφέρειά μας 1,3 δισ. Ευρώ. Εάν λάβουμε την εντολή από τους συμπολίτες μας να αναλάβουμε τη Διοίκηση της Περιφέρειας στις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου, δεσμεύομαι προσωπικά πως μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαυρίδου και τους υπόλοιπους συμβούλους, να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την Πιερία μας. Χωρίς να έχουμε κομματικές υποχρεώσεις και αγκυλώσεις, ελεύθεροι από όλα αυτά για να λειτουργήσουμε με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον του τόπου μας.
            Σας ζητώ να μου δώσετε την ανάλογη δύναμη με την ψήφο σας για να αγωνιστώ για την Πιερία μας, όπως άλλωστε κάνω τα τελευταία χρόνια από τη θέση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης και του μέλους του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πιερίας, αγωνιζόμενος για τα τεράστια προβλήματα των εμπόρων - επιχειρηματιών και την επιβίωση των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων.
            Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαυρίδου για την εμπιστοσύνή τους, επιλέγοντάς με ως υποψήφιο στις επερχόμενες εκλογές με το συνδυασμό «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας μας της Κεντρικής Μακεδονίας.
            Για εμένα προσωπικά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η εκλογή μου στη θέση του συμβούλου είναι μια νέα πρόκληση όπου θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να πετύχουμε. Για να πετύχουμε όλοι μαζί για τον τόπο μας. Τον τόπο που δραστηριοποιούμαστε και ζούμε.
            Σας ευχαριστώ πολύ.

            Ρέχας Κωνσταντίνος