ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Μ.ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και οι πολίτες πρέπει ν' αποφασίσουν για την ιδιωτικοποίηση ή την παραμονή του κάτω από δημόσιο έλεγχο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Μ.ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και οι πολίτες πρέπει ν' αποφασίσουν για την ιδιωτικοποίηση ή την παραμονή του κάτω από δημόσιο έλεγχο»

"Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, πρώτιστο για την καθημερινή μας ζωή, και δεν μπορεί να είναι είδος προς πώληση. Γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία των δήμων και στο κίνημα 'SOSτε το Nερό' που έχει αναπτυχθεί στην Θεσσαλονίκη, για να διασωθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας ενός τόσο πολύτιμου αγαθού. Οι πολίτες πρέπει να πάρουν μέρος στο δημοψήφισμα και να εκφράσουν την άποψή τους", τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μάρκος Μπόλαρης σε παρέμβασή του, κατά την διάρκεια της  συνέντευξης τύπου που διοργάνωσαν οι δήμαρχοι ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, ενόψει του δημοψηφίσματος για το νερό.

Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης " συμμετέχω" χαιρέτησε την πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα που πήρε η περιφερειακή ένωση δήμων Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το κίνημα 'SOSτε το Νερό’, ως μια πρωτοβουλία  που συνιστά πρόσκληση δημοκρατίας. "Αναφέρεται στην ουσία αυτού που λέμε αυτοδιοίκηση", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπόλαρης και κατέληξε πως " καλούνται οι πολίτες που χρησιμοποιούν αυτό το κοινωνικό αγαθό, το νερό, για να πάρουν μια μεγάλη απόφαση. Να τοποθετηθούν στο θέμα της ιδιωτικοποίησης ή της παραμονής του κάτω από δημόσιο έλεγχο. Δείκτης στην απόφαση αυτή μπορεί να είναι το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Οι ευρωπαϊκοί λαοί στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν το νερό κάτω από τον δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο. Τα λίγα πειράματα που έγιναν για ιδιωτικοποίηση του νερού απέτυχαν και το νερό ξαναπέρασε κάτω από τον δημόσιο έλεγχο".