ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Επίδοση διπλωμάτων τρακτέρ σε 58 ακόμη αγρότες του Δ.Δίου-Ολύμπου


ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ




ΦΕΤΟΣ, ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ, ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 130 ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

Πενήντα οκτώ (58) ακόμη διπλώματα οδήγησης τρακτέρ επιδόθηκαν σε αγρότες του Δ.Δίου-Ολύμπου κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα εκδηλώσεων στο δημαρχείο της Κονταριώτισσας.
Όπως είναι γνωστό, ανάλογη τελετή, πριν από μικρό χρονικό διάστημα, έγινε και στο Λιτόχωρο και επιδόθηκαν διπλώματα σε 72 αγρότες. Συνολικά, φέτος, έχουν επιδοθεί 130 διπλώματα οδήγησης τρακτέρ σε αγρότες του δήμου. Και κατά τα φαινόμενα, έπεται και συνέχεια.
Η ΤΕΛΕΤΗ
Η τελετή πραγματοποιήθηκε με την παρουσία της αντιδημάρχου Μαρίας Τσιμήτρη, του περιφερειακού συμβούλου Δημήτρη Τσιμήτρη, του Δημήτρη Ρουκά που είναι ειδικός σύμβουλος της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου, της προϊσταμένης της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής της περιφερειακής ενότητας Πιερίας Ευδοκίας Γεωργίου-Κίτσιου και του προϊσταμένου του τμήματος φυτικής και ζωικής παραγωγής της Π.Ε. Κωνσταντίνου Μπάκου.
Είχε προηγηθεί κύκλος μαθημάτων που οργανώθηκε με εκπαιδευτή τον καθηγητή κ. Αθανάσιο Παπαστάμου, ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή, καθώς και προφορικές αλλά και πρακτικές εξετάσεις ενώπιον επιτροπής αρμόδιας υπηρεσίας της περιφερειακής ενότητας Πιερίας.
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
Η αντιδήμαρχος Μαρία Τσιμήτρη απευθυνόμενη στους αγρότες ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι εξετάσεις για τη λήψη του διπλώματος δεν έγινε στην Κατερίνη αλλά στον Δ.Δίου-Ολύμπου και αποφεύχθηκε έτσι η ταλαιπωρία των αγροτών. Αυτό, είπε, ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του δήμου με την αιρετή διοίκηση της περιφερειακής ενότητας Πιερίας και με τις υπηρεσίες της.
Από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Τσιμήτρης αφού εξέφρασε την πεποίθηση ότι η καλλιέργεια της γης μπορεί και πρέπει να δώσει δυνατότητες διεξόδου από την κρίση, ευχήθηκε να έρθουν καλύτερες ημέρες για τους αγρότες και ευρύτερα για την Ελλάδα.
Ο ειδικός σύμβουλος της αντιπεριφερειάρχη, Δημήτρης Ρουκάς, μιλώντας στους αγρότες είπε, μεταξύ άλλων, ότι η τελετή επίδοσης διπλωμάτων δείχνει ότι «η Πιερία πάει χωράφι» και τόνισε ότι τόσο η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου όσο και ο περιφερειακός σύμβουλος Δ.Τσιμήτρης τα τρία τελευταία χρόνια έδωσαν μια πραγματική δυναμική σ’ αυτό που ονομάζουμε «αγροτική παραγωγή».
Τέλος, στον χαιρετισμό της η προϊσταμένη της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής της περιφερειακής ενότητας Πιερίας Ευδοκία Γεωργίου-Κίτσιου, διαβεβαίωσε ότι οι αιρετοί αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Πιερίας είναι κοντά στους αγρότες και στα προβλήματά τους.