ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ογκώδης η συγκέντρωση των εγκαινίων του Εκλογικού Κέντρου του συνδυασμού Πολίτες σε Δράση Σ. Χιονίδης: "Κάθε μέρα μαζί!"

Ο ενθουσιασμός για τις επιτυχίες και τη νικηφόρα πορεία προς τις εκλογές χαρακτήρισαν την ογκώδη συγκέντρωση των εγκαινίων του Εκλογικού Κέντρου του...
συνδυασμού Πολίτες σε Δράση.

«Κάθε μέρα μαζί!» -μια φράση που έγινε σύνθημα μέχρι το τέλος της ομιλίας του Σάββα Χιονίδη προς τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που έδωσαν το παρόν στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση», την Πέμπτη το βράδυ στο κέντρο της Κατερίνης. Ο δυναμικός, όπως πάντα, Δήμαρχος άνοιξε διάλογο με το κοινό του καθώς περιέγραφε τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής, τα έργα που σχεδίασε και υλοποίησε αλλά και τις προγραμματικές θέσεις για την επόμενη κρίσιμη πενταετία.
Ο Δήμαρχος διάλεξε να αναφερθεί πρώτα στην πιο ουσιαστική πλευρά της λειτουργίας ενός Δήμου, τη στήριξη της καθημερινότητας των δημοτών. «Παρά την κρίση» είπε «παρά την τεράστια μείωση των πόρων του, ο Δήμος Κατερίνης στάθηκε κάθε μέρα δίπλα στους δημότες του, τα σχολεία δεν έμειναν ούτε μια μέρα χωρίς θέρμανση, οι παιδικοί σταθμοί, τα ΚΑΠΗ και η Βοήθεια στο Σπίτι συνεχίστηκαν χωρίς διακοπή, όλες οι υπηρεσίες του -από την καθαριότητα και την ανακύκλωση μέχρι τις συντηρήσεις και τις ασφαλτοστρώσεις συνεχίστηκαν και με ακόμα πιο γοργό ρυθμό!».

Έδωσε έμφαση στις κοινωνικές δομές του Δήμου που όχι μόνο προσέφεραν φιλοξενία και ανακούφιση σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι ηλικιωμένοι, οι γυναίκες - θύματα βίας ή οι τσιγγάνοι αλλά εμπλουτίστηκαν και με νέες υποδομές όπως το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο ή οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

«Όσο νοικοκυρεμένος κι αν είναι ένας Δήμος, αν αμελήσει την Παιδεία, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό αργά ή γρήγορα θα προδώσει τις προσδοκίες των δημοτών του». Σύμφωνα με τον κ. Χιονίδη, ο Δήμος Κατερίνης πρόσθεσε τρία νέα βιοκλιματικά σχολεία στις ήδη αναβαθμισμένες σχολικές του στέγες, ένα νέο Κλειστό Γυμναστήριο διεθνών προδιαγραφών στις καλά συντηρημένες αθλητικές εγκαταστάσεις και ένα κορυφαίο Χώρο Θεάτρου και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων για την προώθηση της Τέχνης και της δημιουργικότητας. «Με το νέο μας θέατρο θα είμαστε η πόλη με τις καλύτερες πολιτιστικές υποδομές στην Περιφέρεια, μετά τη Θεσσαλονίκη!». Τόνισε μάλιστα ότι για όλα αυτά ο δημότης δεν επιβαρύνθηκε ούτε με ένα ευρώ - γιατί όλα εξασφαλίστηκαν ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις!

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής, η προστασία του περιβάλλοντος και η οικονομική ανάπτυξη χρειάζεται συνεχή προσπάθεια, καλό προγραμματισμό και τεχνογνωσία. Αναφερόμενος στην οικιστική ανάπτυξη του Δήμου Κατερίνης, ο Σάββας Χιονίδης έδειξε την μεγάλη σημασία της Περιφερειακής που κατασκευάζεται ήδη και έχει χαρακτηριστεί ως έργο - πρότυπο για το πως οι ευρωπαϊκοί πόροι μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα μας να επανέλθει στο δρόμο της ανάπτυξης (από τον Ευρωπαϊκό Επίτροπο Γιοχάνες Χαν). Η Περιφερειακή θα απαλλάξει την πόλη από το κυκλοφοριακό φορτίο, θα κάνει πιο προσβάσιμες τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου και θα τον κάνει πιο ελκυστικό για μελλοντικές επενδύσεις. Σημείωσε επίσης ότι εκτός από τα 65 εκατ. ευρώ του έργου και των απαλλοτριώσεων, θα δημιουργηθούν και 400 νέες θέσεις εργασίας την εποχή που τις χρειάζεται η ελληνική οικογένεια περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Για την πόλη της Κατερίνης ο Δήμαρχος μίλησε με ενθουσιασμό «η πόλη μας μέρα με τη μέρα γίνεται ομορφότερη, πιο πράσινη, πιο πολιτισμένη... φυτεύουμε χιλιάδες δένδρα στην καρδιά της πόλης, βελτιώνουμε δρόμους και πεζοδρόμια για να διευκολύνουμε τους πεζούς και τα άτομα με αναπηρία. Αυτές είναι οι προτεραιότητές μας... Η μελέτη για την ασφαλή κίνηση των ποδηλάτων μέσα στην πόλη από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών, ολοκληρώνεται και θα γίνει πράξη όπως κάθε τι που σχεδιάσαμε και πετύχαμε να υλοποιήσουμε -χωρίς προχειρότητες και εύκολα λόγια».

«Κάθε μέρα μαζί» και στην αγροτική παραγωγή όπου ο Δήμαρχος έδειξε ότι τοποθετεί το μεγαλύτερο μέρος της αναπτυξιακής δυναμικής του Δήμου Κατερίνης. Με μικρά και μεγάλα έργα άρδευσης και οδοποιίας σε όλες τις περιοχές του Δήμου και με το μεγαλύτερο έργο Αγροτικής Ανάπτυξης που έγινε ποτέ στην Πιερία και το πρώτο στην Ελλάδα που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ -σε 19 χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης με ογδόντα χιλιόμετρα δρόμους, οι αγρότες μας μπορούν να δείξουν την αξία τους, τα προϊόντα μας μπορούν να ταξιδέψουν ακόμα πιο μακριά στην εγχώρια και στις ξένες αγορές. Όπως και για τα οικιστικά, έτσι και για την αγροτική ανάπτυξη όλα τα έργα εξασφαλίστηκαν με χρηματοδοτήσεις «Ούτε ένα ευρώ από τους αγρότες, ούτε ένα πρόγραμμα αναξιοποίητο!».

Για τον τουρισμό και στο βουνό και στη θάλασσα, ο Δήμαρχος, επέμεινε στην πάγια θέση της δημοτικής αρχής ότι προηγείται η φροντίδα για την ποιοτική φιλοξενία και ακολουθεί ο σχεδιασμός για την προσέλκυση ταξιδιωτών υψηλότερου εισοδήματος. «...για τον καλοκαιρινό μας τουρισμό, για παράδειγμα, φροντίζουμε την καθαριότητα των ακτών ενώ σχεδιάζουμε την επέκταση του λιμανιού και το υδατοδρόμιο για την προσθαλάσσωση υδροπλάνων!»

Ο κ. Χιονίδης τόνισε «αναμφισβήτητα οι νέοι άνθρωποι και οι νέες ιδέες είναι η δύναμη μιας κοινωνίας. Δεν πάνε όμως αναγκαστικά μαζί! Έχουμε δει νέους ανθρώπους με παλιές ιδέες και μεγαλύτερους με αξιοζήλευτη φρεσκάδα στις ιδέες τους! Αλλά και όταν αυτά συμπορεύονται και είναι αληθινά, δηλαδή νέοι οι άνθρωποι και πραγματικά νέες οι ιδέες,  χρειάζονται τη γνώση και την εμπειρία για να αξιοποιηθούν, για να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους.

Στον δικό μας συνδυασμό αυτό ακριβώς κάνουμε. Μεγάλη μερίδα υποψηφίων μας είναι νέοι - μέχρι 45 χρόνων! Μεγάλη μερίδα ακόμη είναι οι υποψήφιοι που μπαίνουν στην Αυτοδιοίκηση για πρώτη φορά!  Όλοι τους έρχονται με όρεξη και νέες ιδέες. Και όλοι τους γνωρίζουν ότι μαζί μας, μαζί με τους Πολίτες σε Δράση, αυτή η όρεξη, αυτές οι ιδέες θα βρούν τη στήριξη που τους αξίζει, θα μελετηθούν και θα υλοποιηθούν σύμφωνα με την αξία τους και τις ανάγκες του τόπου. Έτσι φέρνει αποτελέσματα η νεανική δύναμη, έτσι κερδίζει μια κοινωνία το μέλλον της...

Επιτρέψτε μου να πω ότι η εμπειρία της προηγούμενης δημοτικής αρχής  μας έφερε  τα χρηματοδοτούμενα έργα, τα ευρωπαϊκά κονδύλια, το ΕΣΠΑ! Έργα προϋπολογισμού πάνω από 150.000.000 ευρώ στο Δήμο Κατερίνης στα χρόνια της χειρότερης οικονομικής κρίσης! Ο Δήμος μας συγκαταλέγεται στις πρώτες θέσεις των ελληνικών δήμων έχοντας πετύχει να φέρει πολύ περισσότερα χρήματα για έργα και θέσεις εργασίας στην περιοχή μας από αυτά που πέτυχαν πολύ μεγαλύτεροι ή κεντρικοί δήμοι. Δεν είναι λόγια του αέρα, δεν είναι υποσχέσεις, δεν είναι απλοί αριθμοί, είναι οικονομικοί πόροι και χειροπιαστά έργα για την κοινωνία μας, είναι η τροφή και η ενέργεια του τόπου μας!»

Κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος κ. Σάββας Χιονίδης κάλεσε όλους τους δημότες να αναλογιστούν τις προσπάθειες που έγιναν και τη σημασία των χρόνων που έρχονται.

Ζήτησε θετική σκέψη, συναίνεση, ενότητα και εποικοδομητική συνεργασία από όλους, φίλους και αντιπάλους...

«...Δεν είμαστε πολίτες σε αντίδραση ή σε απόδραση,

Είμαστε Πολίτες σε Δράση!

Είμαστε ένας συνδυασμός εγγύησης για το σήμερα και το αύριο του τόπου μας. Έχουμε καθήκον να συνεχίσουμε, το οφείλουμε στους συνδημότες μας - αυτή η δημοτική αρχή έχει βάλει με κόπο τις βάσεις για την ανάπτυξη του Δήμου Κατερίνης και θα την πετύχει! Με τον άνθρωπο στο επίκεντρο, με γνώση και μεθοδική δουλειά, δίπλα στους δημότες, με νέους ανθρώπους και φρέσκιες ιδέες, κάθε μέρα, μαζί!