ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΜΑ


Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά  περίτρανα,  η τυχοδιωκτική και καιροσκοπική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα των συνεργασιών. Η λογική ότι κινείται  το ονομάζουμε <<κίνημα>> υπηρετεί μόνο στενές κομματικές σκοπιμότητες και συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ μαζεύει τους πάντες και τα πάντα στην προσπάθεια του να γίνει κυβέρνηση για λογαριασμό των αστών-καπιταλιστών. Αυτό δεν αποτελεί πολιτική αρχών και κυρίως για ένα κόμμα που αυτοαποκαλείται κινηματικό, αριστερό και σε αρκετές των περιπτώσεων αποδεικνύεται και αφερέγγυος.
Η παραπάνω εκτίμηση-άποψη δεν είναι έωλη. Βλέπουμε πρώην <<μνημόνιακους>>  να φοράνε τον μανδύα του αντι<<μνημόνιακου>> και να συνεργάζονται τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, περιπτώσεις ΚΑΤΣΕΛΗ ΒΟΥΔΟΥΡΗ, άτομα με περιέργειες εθνικιστικές απόψεις από την μια να φαίνονται επικεφαλής σε συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ περίπτωση ΚΑΡΥΠΙΔΗ και ύστερα να αποκλείονται, ανάλογη περίπτωση τηρουμένων των αναλογιών όμως αλλά με ίδια πρακτική  έγινε με την υποψηφιότητα της ρομά ΣΑΜΠΙΧΑ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ακτιβίστρια, που βρισκόταν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και με συνοπτικές διαδικασίες αποκλείστηκε χωρίς να δοθούν εξηγήσεις. Πολιτική χωρίς αρχές και γραμμή επιζήμια για το κίνημα από την σκοπιά της λαϊκής πάλης και της προοπτικής του εργατικού-λαϊκού αγώνα.
Η πολιτική συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ ναι μεν χαρακτηρίζεται τυχοδιωκτική αλλά έχει πολιτικό βάθος σε σχέση με την στρατηγική του. Κινείται  στην γραμμή της αστικής πολιτικής διαχείρισης, των κατευθύνσεων της Ε.Ε  και παράλληλα στοχεύει στο να ενσωματώσει, να χειραγωγήσει εργατικές-λαϊκές δυνάμεις, το ίδιο το κίνημα στα πλαίσια του συστήματος, απογυμνώνοντας το από τα ταξικά, πολιτικά χαρακτηριστικά του, αποδυναμώνοντας το από την ανατρεπτική  προοπτική που μπορεί να έχει το κίνημα.
Οι επιθέσεις <<φιλίας>> του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ και πάντα σε προεκλογικούς περιόδους δεν είναι τυχαίες. Η ενότητα που καλεί είναι επίπλαστη. Εξάλλου ούτε ο ίδιος το θέλει αλλά στοχεύει στο να χτυπηθεί η πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ, που γίνεται στο κοινωνικό πεδίο, μέσα στους αγώνες, στο κίνημα  και έχουν αντιμονοπωλιακό-αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο, όπως και να μειωθεί η επιρροή του ΚΚΕ στο λαό διαστρεβλώνοντας, αποκρύβοντας θέσεις του ΚΚΕ από τον λαό.
Καμιά αναμονή, όχι άλλος χαμένος χρόνος. Ο λαός έχει αρκετή εμπειρία και πείρα που προκύπτει από την καθημερινότητα του, έχει και αρκετά εχέγγυα ποιος είναι με ποιον, ποιος παλεύει και για ποιον.
Να οργανωθεί η εργατική-λαϊκή πάλη στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, της συνοικίες, τα χωριά, τα σχολεία, της σχολές και τα πανεπιστήμια. Να μπουν τώρα εμπόδια στην εφαρμογή των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων από την πολιτική του κεφαλαίου, της Ε.Ε., που φτωχαίνουν , εξαθλιώνουν τον λαό. Να οργανωθεί τώρα η γραμμή της λαϊκής αντεπίθεσης με οργανωμένη την εργατική τάξη σε ταξική κατεύθυνση, σε λαϊκή αντικαπιταλιστική-αντιμονοπωλιακή συμμαχία με την φτωχομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τα μικρομάγαζα, με ιδιαίτερη έμφαση στις γυναίκες και την νεολαία για νικηφόρο αγώνα σε επίπεδο οικονομίας-εξουσίας
Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλα τα επίπεδα αποτελεί βασική προϋπόθεση για την πάλη του λαού και την νίκη του σε επίπεδο οικονομίας-εξουσίας. Για να γίνει ο ίδιος ο εργαζόμενος λαός ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει. Με κοινωνικοποιημένα τα μονοπώλια , της μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, με αγροτικούς παραγωγικούς συνεταιρισμούς, που ο ίδιος ο εργαζόμενος λαός θα σχεδιάζει την παραγωγή-κατανομή με κριτήριο την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων-κοινωνικών αναγκών και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών. Αυτή είναι η αληθινή εξουσία του λαού, όταν έχει στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας, όταν ο παραγωγός του πλούτου οργανώνει την οικονομία με βάση την εξασφάλιση όλων των σύγχρονων, κοινωνικών, αναγκών, σε αυτή την κατεύθυνση παλεύει το ΚΚΕ, σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ θα αναλάβει και σοβαρά καθήκοντα λαϊκής διακυβέρνησης .
Στις επερχόμενες δημοτικές-περιφερειακές εκλογές στις 18 ΜΑΗ και στις ευρωεκλογες στις 25 ΜΑΗ ο λαός χωρίς φόβο μπορεί να κάνει ένα βήμα σημαντικό που θα σηματοδοτεί την χειραφέτηση του από τα κόμματα, της δυνάμεις του κεφαλαίου, την Ε.Ε, από δυνάμεις υποστυλώματα του συστήματος όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στις επερχόμενες δημοτικές-περιφερειακές εκλογές δυναμώνουμε την<< ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ>> σε όλη την χώρα, αλλά και στους 3 δήμους του νομού ΠΙΕΡΙΑΣ και στην περιφέρεια ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, στις 25 ΜΑΗ στις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ολοκληρώνουμε το βήμα με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ
Σαββίδης Παναγιώτης
Μέλος του ΚΚΕ της Κ.Ο ΠΙΕΡΙΑΣ