ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το 43ο Φεστιβάλ Ολύμπου

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ (ΟΡ.ΦΕ.Ο)
Φεστιβάλ Ολύμπου                                                               
Γραφείου Τύπου – Σφήκας Δημ.
Σανταρόζα 1 - 601 00 Κατερίνη
Τηλ: 6978 495134


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Τιμώμενες χώρες η Γερμανία, η Αυστρία και η Ελβετία



Στις 31 Μαΐου η παρουσίαση του προγράμματος στο Δίον,
στις 4 Ιουνίου στην Αθήνα και στις 11 Ιουνίου στην Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες για την οριστικοποίηση  του καλλιτεχνικού προγράμματος του 43ου Φεστιβάλ Ολύμπου, ο προγραμματισμός των δράσεων για την προβολή και διαφήμιση και η τακτοποίηση θεμάτων που αφορούν την  λειτουργία των χώρων των εκδηλώσεων.
ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Στην πρόσφατη συνεδρίασή της η καλλιτεχνική επιτροπή διαμόρφωσε κατά το μεγαλύτερο μέρος την εισήγησή της προς το Δ.Σ. του ΟΡ.ΦΕ.Ο. για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 43ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
«Η επιτυχία του καλλιτεχνικού προγράμματος του περσινού 42ου Φεστιβάλ Ολύμπου τόσο από ποιότητας των καλλιτεχνικών παραστάσεων, όσο και από την μεγάλη προσέλευση των θεατών, αποτελεί οδηγό για την φετινή διοργάνωση», τόνισε στα μέλη της επιτροπής ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος. 
Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται  οι προτάσεις των τιμώμενων χωρών και οι επιλογές της επιτροπής ανάμεσα σε μια πληθώρα προτάσεων κρατικών και ιδιωτικών καλλιτεχνικών οργανισμών.
Γεγονός είναι ότι και για φέτος το Φεστιβάλ Ολύμπου θα δώσει το στίγμα της υψηλής ποιότητας των καλλιτεχνικών παραστάσεων που θα παρουσιάσει και που περιλαμβάνονται: θέατρο αρχαίο και σύγχρονο, χοροθέατρο, μουσικές συναυλίες, παιδικό θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, αρχαιολογικές ομιλίες.
Εiδική συζήτηση αναπτύχθηκε σχετικά με το αντίτιμο των εισιτηρίων που θα πρέπει να βρίσκεται σε συσχέτιση με την δύσκολη οικονομική πραγματικότητα, που βιώνει ο ελληνικός λαός.
Και επειδή φέτος δεν υπάρχει  χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ, αποφασίστηκε να αποσταλεί επιστολή προς του καλλιτεχνικούς οργανισμούς που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ να προσαρμόσουν την τιμολογιακή τους πολιτική σύμφωνα με την οικονομική πραγματικότητα.
Στη  συνεδρίαση της επιτροπής συμμετείχαν Παπαχρήστος Γρηγόρης, Μυστακίδης Κώστας, Κυρίτσης Γιάννης, Χανδόλιας Γιώργος, Σιακάρας Δημήτρης, Τσιαμπέρας Σάκης, Γκραίκος Νίκος και, Ελεθευθεριάδου Σοφία.

Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

«Σταθμό στην ιστορία του Φεστιβάλ ήταν η περσινή χρονιά στο τομέα της προβολής και διαφήμισης» τόνισε ο συντονιστής της επιτροπής κ. Νίκος Πασχαλούδης προς τα μέλη της επιτροπής Παπαχατζή Χάιδω, Λέϊ\ινα Αφροδίτη, Κωνταντίνου Μπέττυ, Χατζηγιάννη Περικλή, Γκόλτσιο Νικηφόρο, Σφήκα Τάκη.
Η καμπάνια που σχεδιάστηκε από την επιτροπή απέδωσε πλούσιους καρπούς.
Το Φεστιβάλ έγινε θέμα σε μεγάλες εφημερίδες, σε δεκάδες ηλεκτρονικές εκδόσεις του εσωτερικού και της ομογένειας, πέρασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απέσπασε την προσοχή και το ενδιαφέρον των παραγόντων της δημόσιας ζωής, στην πολιτική και την τέχνη.
Με τις πολύτιμες εμπειρίες της περσινής χρονιάς, η επιτροπή και το γραφείο τύπου, θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για την διεύρυνση της επιρροής του Φεστιβάλ τόσο σε γεωγραφικό επίπεδο, όσο και στο επίπεδο δικτύωσης με σημαίνουσες προσωπικότητες της τέχνης του πνεύματος και της πολιτικής.
Για την φετινή χρονιά προγραμματίστηκαν:
-Η ανάρτηση καλαίσθητων διαφημιστικών πανό του Φεστιβάλ στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».
-Η συμμετοχή στο συνέδριο Συντακτών Επαρχιακού Τύπου που θα γίνει 30-31/5 και 1/6 στο Δίον και όπου θα  παρουσιασθεί το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.
-Η παρουσίαση του προγράμματος στην Αθήνα στον «ΙΑΝΟ» στις 4/6 με την παρουσία του κ. Δημήτρη Παντερμαλή, προέδρου του Μουσείου της Ακρόπολης και των πρέσβεων των τιμώμενων χωρών.
-Η παρουσίαση του προγράμματος στη Θεσσαλονίκη στον «ΙΑΝΟ» στις 11/6 με την παρουσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Κ.Θ.Β.Ε κ. Γιάννη Βούρου και των προξένων των τιμώμενων χωρών.
Στην επόμενη συνεδρίασή της η επιτροπή θα ασχοληθεί με την επιλογή της τιμώμενης χώρας για το 44ο Φεστιβάλ του 2015 και για τη στρατηγική ώστε να καταστεί το Φεστιβάλ Ολύμπου πόλος αναψυχής και ψυχαγωγίας για τον πληθυσμό της Θεσσαλονίκης.
«Η επιτροπή θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται προς την κατεύθυνση της  διεύρυνσης της απήχησης του Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό», δήλωσε ο κ. Νίκος Πασχαλούδης. Όπως επίσης  στην αναζήτηση και εφαρμογή μέτρων και συνεργασιών για να ενσωματωθεί ο πολιτισμός που υπηρετεί το Φεστιβάλ Ολύμπου στην συνολική τουριστική εικόνα της Πιερίας.

ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Τα μέλη της επιτροπής Μυστακίδης Κώστας, Ναβροζίδου Ροδή, Μουτάφης Τάκης και Σακούλας Βασίλης πραγματοποιούν αυτοψίες στους χώρους των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, προκειμένου να εντοπίσουν προβλήματα λειτουργίας των χώρων και να δώσουν τις λύσεις που απαιτούνται.
Ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο.  κ. Παπαχρήστος Γρηγόρης  δηλώνει «εξαιρετικά ικανοποιημένος για την προετοιμασία του 43ου Φεστιβάλ Ολύμπου που παρά την έλλειψη χρηματοδότησης ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. θα ανταποκριθεί στις υψηλές ποιοτικές απαιτήσεις των φίλων του Φεστιβάλ και θα διατηρήσει το ρόλο του κορυφαίου  πολιτιστικού θεσμού της Βόρειας Ελλάδας με πανελλήνια και διεθνή ακτινοβολία».

Η συνεργασία με τις διπλωματικές αρχές των τιμώμενων χωρών Γερμανίας, Αυστρίας και Ελβετίας αναπτύχθηκε αποδοτικά  και σε πολύ φιλικό κλίμα για την Πιερίας και την Ελλάδα.