ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Έρχονται απροειδοποίητες ηλεκτρονικές κατασχέσεις μισθών και συντάξεων


Ο «Μεγάλος Αδελφός» θα παρακολουθεί τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, βάσει του Επιχειρησιακού Σχεδίου της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για τα έτη 2014-2017, το οποίο στοχεύει στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά κάτι μας λέει ότι αντί για τους φοροφυγάδες, θα πλήξει τους ήδη υπερφορολογημένους πολίτες που δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Κι αυτό γιατί μεταξύ όσων προβλέπονται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο είναι και η πλήρης online πρόσβαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων, ακόμα και στα παλαιότερα υπόλοιπα των λογαριασμών, και η δυνατότητα αυτόματης ηλεκτρονικής κατάσχεσης για οφειλές έως 10.000 ευρώ προς το Δημόσιο. Που σημαίνει ότι θα είναι εφικτές οι κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς ποσών που αντιστοιχούν σε μισθούς και συντάξεις, και μάλιστα με αυτοματοποιημένη διαδικασία, χωρίς δηλαδή προειδοποίηση.
Δημιουργείται ακόμα το περίφημο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, που θα λειτουργεί πλήρως στο τέλος Απριλίου 2015, και με βάση το οποίο θα γίνεται ο ηλεκτρονικός έλεγχος του «πόθεν έσχες» για την ακίνητη και κινητή περιουσία 8,5 εκατ. φορολογούμενων και θα παρακολουθούνται όλες οι συναλλαγές καθώς και η καταναλωτική συμπεριφορά των φορολογούμενων.
Προβλέπεται ακόμα η διασύνδεση του Τaxis με υπηρεσίες του Δημοσίου, όπως το ΙΚΑ, τα δικαστήρια, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια, το κτηματολόγιο, υποθηκοφυλακεία κ.λ.π.