ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ήπειρο: Σοβαρά προβλήματα από κακοκαιρία

Πλημμύρες στην Ευρώπη 
Ήπειρο: Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία - Έως 120 χιλιοστά βροχής στα Ιωάννινα!Μάλιστα, στο Καβαλάρι Ζαγορίου, χρειάστηκε..
η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για τη διάσωση ενός ανθρώπου που είχε παγιδευτεί με το αυτοκίνητό του σε χείμαρρο που φούσκωσε.
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν στα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που πλήττουν την Ήπειρο από το μεσημέρι, με τη βροχή στα Ιωάννινα να φτάνει τα 120 χιλιοστά, και στο Καβαλάρι Ζαγορίου, να χρειαστεί η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για τη διάσωση ενός κτηνοτρόφου που είχε παγιδευτεί όταν φούσκωσε χείμαρρος.

Σοβαρές ζημιές σημειώθηκαν από ανεμοστρόβιλο στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου.

Μόνο στην πόλη των Ιωαννίνων έγιναν 63 κλήσεις στην πυροσβεστική, ενώ τα κλιμάκιά της προχώρησαν σε 12 κοπές δέντρων.

Σημειώθηκαν επίσης ζημιές σε 7 στέγες σπιτιών. Σε λίμνη έχουν μετατραπεί οι δρόμοι στον οικισμό που βρίσκεται μέσα στο Κάστρο.

Άλλος ανεμοστρόβιλος έριξε δύο κολώνες της ΔΕΗ και τις παλιές στέγες στο στρατόπεδο Βελισσαρίου, στο προάστιο Βρυσούλα των Ιωαννίνων.

Κατολίσθηση σημειώθηκε στην Εγνατία οδό Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων στο ύψος του κόμβου της Τυριάς, με αποτέλεσμα να κλείσει η δεξιά λωρίδα. Λάσπες και νερά σκέπασαν την παραλιακή οδό στην Ηγουμενίτσα.
Πηγή: http://www.skai.gr