ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Πηγή τρόικας στο MEGA: Δεν αποκλείω επιστροφή ..

 
Πηγή τρόικας στο MEGA: Δεν αποκλείω επιστροφή το Σάββατο, αλλά... Σκληρές και επίπονες εξακολουθούν να είναι οι διαπραγματεύσεις..
μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας αναφορικά με το πότε θα επιστρέψουν στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι των δανειστών ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να ανοίξει ο δρόμος της εξόδου από το μνημόνιο.

Όπως είπε τα ξημερώματα της Τετάρτης πηγή της τρόικας που βρίσκεται πολύ κοντά στις διαπραγματεύσεις στη δημοσιογράφο του MEGA, Σοφία Δήμτσα, δεν αποκλείεται πλέον η τρόικα να φτάσει στην Αθήνα το Σάββατο, ωστόσο χρειάζεται ακόμα συζήτηση επ' αυτού.

Η ίδια πηγή τόνισε χαρακτηριστικά:

    "Ακόμα καμία ημερομηνία, αλλά η τρόικα έστειλε απάντηση στην κυβέρνηση, έτσι οι συζητήσεις συνεχίζονται και ελπίζω ότι σύντομα θα συμφωνήσουν σε ημερομηνία επιστροφής. Ζητούν περισσότερες λεπτομέρειες για τα δημοσιονομικά μέτρα καθώς επίσης και πιο ρητές δεσμεύσεις για ορισμένα από τα θέματα. Δεν μπορώ να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς πρόκειται για μια εμπιστευτική συζήτηση με την κυβέρνηση. Δεν θα απέκλεια το Σάββατο αλλά κατανοώ την ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών".

Αργά το βράδυ της Τρίτης και ενώ είχε ολοκληρωθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων της τρόικας οι πληροφορίες ανέφεραν πως Αθήνα και Βρυξέλλες είχαν ήδη ξεκινήσει να συζητούν για επιστροφή της τρόικας το Σάββατο ωστόσο το ΔΝΤ εξακολουθούσε να κρατά αδιάλλακτη και σκληρή στάση.