ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

] Έφτασε το email της τρόικας. Οι δανειστές ζητούν πιο..

 
Έφτασε το email της τρόικας. Οι δανειστές ζητούν πιο ρητές δεσμεύσεις.Η πολυπόθητη απάντηση της τρόικας στην Αθήνα, εστάλη τα ξημερώματα..
της Τετάρτης. Εξηγήσεις θέλουν οι εκπρόσωποι των δανειστών. Αποφασισμένη να αρνηθεί 6μηνη παράταση του μνημονίου εμφανίζεται η κυβέρνηση.
Τα ξημερώματα της Τετάρτης, έφτασε στην Αθήνα, το απαντητικό email της τρόικας, στις προτάσεις της κυβέρνησης με το κλίμα να είναι πολύ βαρύ.

Οι δανειστές ζητούν "εξηγήσεις" και πιο "ρητές" δεσμεύσεις στα δημοσιονομικά και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχει οριστική ρήξη.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, πηγή της τρόικας που βρίσκεται κοντά στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ότι δεν αποκλείεται πλέον η τρόικα να φτάσει στην Αθήνα το Σάββατο.

"Ακόμα καμία ημερομηνία, αλλά η τρόικα έστειλε απάντηση στην κυβέρνηση, έτσι οι συζητήσεις συνεχίζονται και ελπίζω ότι σύντομα θα συμφωνήσουν σε ημερομηνία επιστροφής. Ζητούν περισσότερες λεπτομέρειες για τα δημοσιονομικά μέτρα καθώς επίσης και πιο ρητές δεσμεύσεις για ορισμένα από τα θέματα. Δεν μπορώ να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς πρόκειται για μια εμπιστευτική συζήτηση με την κυβέρνηση. Δεν θα απέκλεια το Σάββατο αλλά κατανοώ την ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γεγονός είναι ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση για την ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, με τα περιθώρια να στενεύουν δραματικά ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Πάντως, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να μην δεχθεί παράταση του μνημονίου για 6 μήνες και σε περίπτωση, που δεν βρεθεί λύση, είναι πιθανό να έχουμε πολιτικές εξελίξεις.
news247 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.