ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Εαρινές Ημέρες Μουσών 2019» «Ζωή στην πόλη»: Έκθεση ζωγραφικής του Αθανάσιου Σταθακόπουλου στην Αστική Σχολή



 «Ζωή στην πόλη»: Έκθεση ζωγραφικής του Αθανάσιου Σταθακόπουλου στην Αστική Σχολή


Τη νέα έκθεση ζωγραφικής του Αθανάσιου Σταθακόπουλου με τίτλο «Ζωή στην πόλη», παρουσιάζουν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Εαρινές Ημέρες Μουσών 2019», η Εστία Πιερίδων Μουσών και ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Δήμου Κατερίνης.
Σε μια εποχή που η διαβίωση στην πόλη αντιμετωπίζεται με κυνισμό, η τέχνη οφείλει να αναδείξει μια ζωντανή γωνιά της πραγματικότητας. Αυτήν την πρόκληση αντιλήφθηκε από νωρίς ο Αθανάσιος Σταθακόπουλος, την ζωή στην πόλη όχι ως επιμέρους λειτουργία του βίου, αλλά ως βασική μορφή ανθρώπινης έκφρασης.

«Εδώ και δεκαετίες έχει αλλάξει η στάση ζωής των ανθρώπων. Τάχθηκα λοιπόν στην αναζήτηση του μύθου έτσι όπως αποκαλύπτεται στις λεπτομέρειες» δηλώνει ο καλλιτέχνης και συνεχίζει λέγοντας «περιβαλλόμαστε από ανθρώπους που γεννήθηκαν σε συνθήκες προ βιομηχανικής επανάστασης και από άλλους που δε μπορούν να φανταστούν έναν κόσμο χωρίς διαδίκτυο».
Όμως, η δυσκολία της πρόκλησης αποτελεί πάντοτε πλεονέκτημα για την τέχνη, γι' αυτό καταλήγει «θεωρώ ότι ζούμε σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικά εποχές, όπου ένα χαρμάνι νοοτροπιών αλληλεπιδρά μαζί μας, ώστε να έχουμε το προνόμιο να κινούμαστε στις πιο εκπληκτικές θεματικές αντιφάσεις».
Οι έμπειρες πινελιές του αποτυπώνουν διακριτικά τη σύγκρουση, χωρίς να τονίζουν τις εντάσεις με επιπλέον χρωματικά συναισθήματα. Αφήνουν τον θεατή να τις συνειδητοποιήσει.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ στην Κατερίνη και
θα διαρκέσει από 1 έως 8 Μαΐου 2019.
Εγκαίνια:  Τετάρτη 01 Μαΐου 2019 στις 7μμ.
Ώρες λειτουργίας, 10πμ - 1μμ και 6μμ - 9μμ.