ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Γιατί ειδικά οι άντρες, καλό είναι να κάνουν σεξ δύο φορές την εβδομάδα;

Οι περισσότεροι άντρες λατρεύουν το σεξ και θα ήθελαν να κάνουν σεξ όσο πιο συχνά γίνεται. Αν και εσύ αναζητάς ένα... άλλοθι για να κάνεις πιο συχνά σεξ, μόλις σου το έδωσε μια νέα επιστημονική μελέτη.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine, και σε αυτή συμμετείχαν συνολικά 2.267 άτομα.
Βάσει αυτής της νέας μελέτης εκείνοι που κάνουν σεξ πιο αραιά από μια φορά τον μήνα έχουν με διαφορά υψηλότερα επίπεδα ομοκυστεΐνης, συγκριτικά με όσους κάνουν σεξ τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα.
Πρόκειται για μια ουσία που επιτείνει τον σχηματισμό λίπους στις αρτηρίες και αυξάνει την πήξη του αίματος, καταστάσεις που με τη σειρά τους αυξάνουν τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις.
Το ενδιαφέρον στοιχείο της μελέτης είναι ότι δεν φαίνεται να επηρεάζονται ανάλογα οι γυναίκες. Αν και δεν είναι σίγουροι γιατί, υποθέτουν πως η σεξουαλική διέγερση στις γυναίκες δεν εξαρτάται τόσο απ' την κανονική κυκλοφορία του αίματος όσο στους άντρες, που την χρειάζονται για να διατηρήσουν τη στύση τους.
Το gr.askmen.com εξηγεί όπως πως θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω μελέτη για να πει κανείς με σιγουριά ότι το συχνότερο σεξ μειώνει τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης, αφού πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο το λιγότερο σεξ να συνδέεται εξαρχής με προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.