ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Πώς να φτιάξεις εύκολα σπιτική τζιτζιμπύρα: Η μπύρα-φάρμακο που δεν ήξερες ότι έχεις ανάγκη!

Υπάρχει τρόπος να πίνεις την μπύρα σου χαλαρός και ταυτόχρονα να κάνεις καλό και στην υγεία σου; Κι όμως, υπάρχει τρόπος και ακούει στο όνομα τζιτζιμπύρα! Συνδυάζοντας τις ευεργετικές ιδιότητες της πιπερόριζας – του τζίντζερ, όπως είναι ευρέως γνωστή – με την απουσία του αλκοόλ και τη μεστή γεύση, μπορείς και εσύ, από την άνεση του σπιτιού σου, να απολαύσεις την πιο υγιεινή μπύρα!
Είναι γνωστό πως το τζίντζερ, το βασικό συστατικό της τζιτζιμπίρας, έχει αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές, αντιπυρετικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης, ενώ μπορεί ακόμα να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου.
Μάλιστα, τα προϊόντα που παράγονται από τζίντζερ συχνά χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση από τη δυσπεψία ή τη ναυτία. Αν έχετε προβλήματα με το στομάχι, το τζίντζερ είναι η καλύτερη θεραπεία για σας, επειδή βελτιώνει και τη διαδικασία της πέψης. Μελέτες για την αποτελεσματικότητά του ως αντιεμετικό έχουν αποφέρει ανάμεικτα αποτελέσματα, με τις περισσότερες να διαπιστώνουν ότι το εκχύλισμα της πιπερόριζας θα ανακουφίσει τα συμπτώματα της ναυτίας.
Αν δεν έχεις πειστεί ακόμη, το τζίντζερ έχει και ηρεμιστική επίδραση, όταν πρόκειται για πόνους στην πλάτη και τους μύες. Αυτή η λύση έχει δοκιμαστεί σε πολλές κλινικές μελέτες, και το αποτέλεσμα έδειξε ότι η πιπερόριζα είναι χρήσιμη για τους ανθρώπους που υποφέρουν από χρόνιους πόνους και εκφυλιστική ή ρευματοειδή αρθρίτιδα.
Το καλύτερο; αυτό το απολαυστικό και δροσιστικό… ελιξίριο μπορείς εύκολα και γρήγορα να το φτιάξεις μόνος σου, με λίγα και απλά υλικά!
Συστατικά:
200 gr ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο τζίντζερ
120 ml μεταλλικό νερό
Μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού (κατά βούληση)
Λίγο βιολογικό μέλι (κατά βούληση)
450 ml φιλτραρισμένο νερό
20 gr ζάχαρη
1 φέτα λεμόνι
Εκτέλεση:
Ρίχνεις το φιλτραρισμένο νερό (κρατώντας ένα φλιτζάνι για το σιρόπι) σε μια κατσαρόλα και βάζεις το νερό να ζεσταθεί. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτεις το τζίντζερ. Θα πρέπει να το μαγειρέψεις για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια, το αφαιρείς και αφήνεις αυτό το αρωματισμένο πλέον νερό να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Για το σιρόπι: Σε μία δεύτερη κατσαρόλα, ρίχνεις το φιλτραρισμένο νερό που κράτησες στην άκρη και μέσα σε αυτό διαλύεις τη ζάχαρη. Μόλις βράσει το μείγμα, αποσύρεις από τη φωτιά.
Στη συνέχεια, προσθέτεις ½ φλιτζάνι από το μείγμα με το τζίντζερ, με 1/3 φλιτζάνι σιρόπι και ½ φλιτζάνι μεταλλικό νερό. Τα τελευταία συστατικά που προσθέτεις είναι το μέλι και ο χυμός λεμονιού. Προαιρετικά, μπορείς να σερβίρεις με φέτες λεμονιού.
Καλή απόλαυση!
Επιμέλεια: Δώρα Μαμπλέκου