ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Εισαγωγή μεταχειρισμένων γεωργικών μηχανημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής  της Π. Ε. Πιερίας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την ΥΑ αριθμ. Γ3Β 296/30687/14-3-2012  (ΦΕΚ 841/Β/20-3-2012) απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ισχύσουν τα παρακάτω μέτρα:
Επιτρέπεται  η εισαγωγή και η ταξινόμηση μεταχειρισμένων αγροτικών μηχανημάτων με άδεια κυκλοφορίας από άλλη χώρα μέλος  της ΕΕ, τα οποία είναι εφοδιασμένα με εθνική έγκριση
τύπου, χωρίς κινητήρα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας μέχρι  τις 31-12-2012
Μετά την 1-1-2013 για να ταξινομηθούν πρώτη φορά μεταχειρισμένα αγροτικά μηχανήματα, θα πρέπει εκτός από την εθνική έγκριση τύπου, οι κινητήρες τους να είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας  τουλάχιστον φάσης (Ι).
Όσα αγροτικά μηχανήματα καινούρια  ή μεταχειρισμένα εφοδιάζονται με δελτίο ταξινόμησης  στις προβλεπόμενες ημερομηνίες μπορούν να απογράφονται (έκδοση Άδειας Κυκλοφορίας) και πέραν της ημερομηνίας αυτής.
Ειδικά για τις βαμβακοσυλλεκτικές μηχανές προϋπόθεση για την έκδοση Δελτίου Ταξινόμησης είναι η ύπαρξη εθνικής έγκρισης τύπου.   
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι (αγρότες, εισαγωγείς αγροτικών μηχανημάτων,  αντιπρόσωποι αγροτικών μηχανημάτων κλπ.) μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της  Π. Ε. Πιερίας στο τηλέφωνο: 2351351276.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.