ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Σκληρή απάντηση Σαμαρά σε Τσίπρα: Σύνελθε! Κάνεις το παν για να μην σχηματισθεί κυβέρνηση! - Βενιζέλος: "Αλέξη εμείς θα τα πούμε αύριο"

"O κ. Τσίπρας αυτό θέλει; Έξοδο από το ευρώ; Γιατί δεν το λέει ευθέως, όπως κάνει το ΚΚΕ;"
- Ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές κατά Τσίπρα για όψιμη αλαζονεία
- Σκληρή απάντηση από ανακοίνωση του ΚΚΕ για την πρόταση του Τσίπρα
- "Αλέξη σε στηρίζω να κάνεις κυβέρνηση" του είπε νωρίτερα ο Κουβέλης
- Οικολόγοι Πράσινοι: Περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή ήταν η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος νωρίτερα ζήτησε επι της ουσίας δήλωση μετάνοιας από τον Πρόεδρο της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ και να πάρουν πίσω τις υπογραφές τους στις εγγυητικές επιστολές που είχαν στείλει στους δανειστές μας.

Ο κ.Σαμαράς κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι κάνει το παν για να μην σχηματισθεί κυβέρνηση και ότι δεν έχει διάθεση να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελλάδας. "Αυτά που προτείνει", είπε, "μεταξύ των οποίων ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, οδηγούν σε έξοδο από το ευρώ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι απαιτείται από όλους και ιδίως από τις πολιτικές ηγεσίες, η μέγιστη ψυχραιμία, υπευθυνότητα, καλοπιστία και γενναιοδωρία, τα οποία ακόμα δεν έχουν φανεί, όπως σημείωσε. Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων που θέλουν η Ελλάδα να είναι μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο Ευρώ. Μια κυβέρνηση με τη συμμετοχή τουλάχιστον της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να περιμένει τη συνάντησή τους την Τετάρτη και σαν να τον προειδοποίησε ότι θα είναι πολύ ουσιαστική, ενώ άφησε αιχμές εναντίον του λέγοντας πως η σκληρή και δύσκολη διαπραγμάτευση δεν γίνεται μέσα στην Ελλάδα μεταξύ των κομμάτων με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές, αλλά έξω με τους εταίρους, με τους δανειστές, με τις αγορές, με τους κερδοσκόπους, με τις πιέσεις, με τα συμφέροντα, με τις απειλές. Σημείωσε δε με νόημα πως "οποιοι θέλουν να διαπραγματευτούν και να διαπραγματευτούν σκληρά προς όφελος της πατρίδας, πρέπει να κρατήσουν την όρεξή τους για εκεί, για το γήπεδο, όχι για εδώ, για τον εσωτερικό διάλογο των κομματικών σκοπιμοτήτων".

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΑΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η κα Παπαρήγα από το τηλέφωνο δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει λόγος συνάντησης άρα και λένε όχι σε ένα ενδεχόμενο συνεργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ Α. ΤΣΙΠΡΑ

ΑΛΕΞΗ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μια έμμεση απάντηση σε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας την ώρα που παραλάμβανε την διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον Κ.Παπούλια έδωσε ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.
Ενώ ο κ.Τσίπρας είπε ότι θα είχε περισσότερες πιθανότητες για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αν είχαμε έναν διαφορετικό εκλογικό νόμο ή έπαιρνε περισσότερες ψήφους, η προτροπή του κ.Κουβέλη ήταν σαφής: Σε στηρίζω. Μπορείς να κάνεις κυβέρνηση.

Η συνάντησή τους κράτησε 45 λεπτά. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε ότι είπε στον Αλέξη Τσίπρα, ότι έχει τη δυνατότητα, αρκεί, να το θέλει, να προχωρήσει σε κυβέρνηση αριστεράς με τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ και με ευρύτερη κοινοβουλευτική νομιμοποίηση. Σημειώνεται ότι ο Φώτης Κουβέλης κάνει λόγο για στήριξη της ΔΗΜΑΡ σε αριστερή κυβέρνηση και όχι για συμμετοχή του κόμματός του στην κυβέρνηση.

Σημείωσε ότι κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να διαχειριστεί την διερευνητική εντολή στο όνομα της κοινωνίας, που ζητάει λύση και επανέλαβε την θέση της ΔΗΜΑΡ για συγκρότηση κυβέρνησης που θα έχει ευρεία λαϊκή και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση και θα ενσωματώνει το σαφές μήνυμα των εκλογών, ότι η κοινωνία και η χώρα δεν μπορούν να πορευθούν με την πολιτική που καταδικάστηκε από τους πολίτες.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε τη θέση του για απαγκίστρωση από το Μνημόνιο και παραμονή της χώρας στο ευρώ, αξιοποιώντας και το ευνοϊκότερο ευρωπαϊκό πλαίσιο που διαμορφώνεται και πρόσθεσε ότι το κόμμα του, με τη θέση αυτή συμβάλλει ώστε να υπάρξει κυβέρνηση και να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές.