ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Δύο και... λίγα ήταν!


Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον Πλατανιά (Αμπντούν, Τοροσίδης) αν και θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα τέρματα, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες. Κέρδισε τις εντυπώσεις η κρητική ομάδα.



Έτσι ξεκίνησαν

O Ολυμπιακός είχε την εξής διάταξη: ο Κάρολ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Τοροσίδης δεξί μπακ, τα δύο στόπερ οι Μανωλάς και Σιόβας και αριστερό μπακ ο Χολέμπας. Στον άξονα τοποθετήθηκαν οι Μανιάτης και Μοντέστο και πιο μπροστά τους ο Ιμπαγάσα. Στις πτέρυγες ήταν οι Αμπντούν και Φουστέρ και στην κορυφή της επίθεσης ο Μήτρογλου.

Για τον Πλατανια ο Κηπουρός βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ. Η τετράδα της άμυνας απαρτίζοταν από τους Τζανή, Δέντσα, Παληγεώργο και Κανακούδη. Στον κέντρο ήταν οι Μιρτσέτα και Γκονζάλες και επιτελικός ο Κάλαϊτζιτς. Στα δύο άκρα οι Μαραγκουδάκης και Ουκάρ και μοναδικός προωθημένος ο Ουντότζι.

Ούτε τώρα πολύς κόσμος

Οι εποχές που διανύουμε είναι δύσκολες για όλους και όπως φαίνεται εδώ και κάποια ματς η κρίση έχει χτυπήσει για τα καλά και τον κόσμο του Ολυμπιακού. Περίπου 10 χιλιάδες βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Φάληρο για να δουν τον αγώνα με τον Πλατανιά. Το δίχως άλλο ο αριθμός αυτός δεν είναι ο ανάλογος για τα δεδομένα των Πειραιωτών. Πάντως με την Άρσεναλ η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι το Καραϊσκάκη θα γεμίσει ελέω Τσάμπιονς Λιγκ.

Ανόητη ενέργεια Δέντσα με πέναλτι και 1-0

Για τον Πλατανιά η… κακή μέρα φάνηκε από πολύ νωρίς. Στο 5ο λεπτό ο Ιμπαγάσα μπήκε από τα πλάγια στην μικρή περιοχή ο Δέντσας πήγε πάνω του με δύναμη και πήρε τα πόδια του Αργεντινού με τον ρέφερι του αγώνα να δείχνει την άσπρη βούλα. Ένα λεπτό μετά ο Αμπντούν έκανε με εύστοχο χτύπημα το 1-0.

Ο Ολυμπιακός όμως δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισε την πίεση και έκανε πολύ καλές φάσεις για γκολ. Στο 9' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον Φουστέρ που από το ύψος της μικρής περιοχής νικήθηκε από τον Κηπουρό. Στο 17' υπήρξε νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Φουστέρ. Ο Ιμπαγάσα βρήκε τον συμπαίκτη του που μόνος απέναντι από τον Κηπουρό πλάσαρε άουτ.

Χολέμπας σε Τοροσίδη και 2-0

Ότι δεν μπόρεσε να κάνει ο Φουστέρ το έπραξε ο Τοροσίδης στο 19’. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και μπαλιά του Χολέμπας ο ‘Τόρο’ έπιασε την κεφαλιά νικώντας στον αέρα τον Μαραγκουδάκη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κηπουρού για το 2-0.

Το λάθος Κάρολ, το 2-1 και οι νέες ευκαιρίες

Παρά την ανωτερότητα του Ολυμπιακού και το μεγάλο του πρέσινγκ ο Πλατανιάς βρήκε τον τρόπο να ξαναμπεί στο ματς. Στο 37’ ο Ουντότζι θα κάνει ένα ωραίο, μακρινό και αρκετά δυνατό σουτ ο Κάρολ δεν θα κάνει την σωστή εκτίμηση και η μπάλα θα περάσει σχεδόν από δίπλα του για το 2-1.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας μετά το 2-1 δεν πτοήθηκαν και βγήκαν ξανά στην επίθεση. Στο 38’ χάθηκε νέα μεγάλη στιγμή με τον Φουστέρ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι στην τρίτη του ευκαιρία.

Στο 42’ ο Τοροσίδης απώλεσε μία καλή ευκαιρία. Έκανε το σουτ με τον Κηπουρό να διώχνει την μπάλα. Ακολούθησαν άλλες δύο φάσεις με τους Μήτρογλου με σουτ στο 44’ και Σιόβα με κεφαλιά στο 45’ να μην μπορούν να βάλουν γκολ.

Δυνατά και στην επανάληψη ο Ολυμπιακός

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν αρκετά δυναμικά στο Β’ μέρος θέλοντας να σημειώσουν και άλλο τέρμα. Και λίγο έλλειψε να το κάνουν στο 52’ όταν μετά από φάουλ του Ιμπαγάσα ο Ουντότζι πήγε να διώξει αλλά παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κηπουρού!

Από εκεί και μετά ο Ολυμπιακός εξακολούθησε να πιέζει για ένα τέρμα. Ο Πλατανιάς από την άλλη έπαιζε όσο πιο κλειστά μπορούσε και κοίταζε να αξιοποιήσει τις όποιες αντεπιθέσεις έκανε.

Στο 64’ ο Μήτρογλου δεν κατάφερε να νικήσει τον Κηπουρό σε μία ακόμα προσωπική τους μονομαχία ενώ δύο λεπτά μετά μία κεφαλιά του Τζιμπούρ έφυγε λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι είχαν την ευχέρεια να βάλουν και άλλα τέρματα με φάσεις που έκαναν όμως από ένα σημείο και έπειτα έπεσε και ο ρυθμός του αγώνα και ενώ ο Πλατανιάς κοίταζε να κλείνει διαρκώς χώρους.

Στο 80’ ο Ιμπαγάσα μετά από μία πολύ ωραία προσωπική ενέργεια έκανε το σουτ που πήγε άουτ. Ακολούθως τίποτα δε άλλαξε επί της ουσίας για τους δύο αντιπάλους και τα 2-1 έμελλε να είναι το τελικό σκορ. Τελευταία πολύ καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις ήταν τα δυνατό σουτ του Χολέμπας που αποκρούστηκε.

Man of the match: Οι Αμπντούν και Ιμπαγάσα και κυρίως ο δεύτερος. Αμφότεροι έδειξαν ιδιαίτερα καλό πρόσωπο και δημιουργικά και επιθετικά. Ο πρώτος σκοράρει με πέναλτι για το 1-0 και ο δεύτερος το κερδίζει. Εκτός αυτού και οι δύο έκαναν και αρκετά χιλιόμετρα και ταλαιπώρησαν για τα καλά τους Χανιώτες.

Αδύναμος κρίκος: Οι Δέντσας και Φουστέρ. Ο πρώτος κάνει το πέναλτι πάνω στον Ιμπαγάσα ενώ ο δεύτερος για άλλη μία φορά αδυνατεί να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που είχε για να βάλει ένα γκολ. Ο Ισπανός έχασε ξανά κλασικές και μεγάλες φάσεις για να σκοράρει.

Στο ύψος του: Οι Τοροσίδης και Ντόε. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε μία θετική εμφάνιση και αμυντικά και δημιουργικά αλλά και επιθετικά. Έβαλε ένα γκολ και συνέβαλλε σημαντικά στην κατάκτηση της νίκης στο παιχνίδι με τον Πλατανιά. Ο Ντόε από την άλλη βοήθησε αρκετά την ομάδα του μετά την είσοδό του. Πάλεψαν αρκετά και οι Μανωλάς, Σιόβας καθώς και ο σκόρερ των φιλοξενούμενων, Ουντότζι.

Η γκάφα: Ανήκει στον Δέντσα που κάνει το πέναλτι στον Ιμπαγάσα. Αν μη τι άλλο ήταν μία ανόητη ενέργεια από τον ποδοσφαιριστή του Πλατανιά που έδωσε την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να κάνει το 1-0. Λίγο μετά έγινε αλλαγή από τον Αναστασιάδη. Σε αυτήν την κατηγορία μπαίνει και η λάθος εκτίμηση του Κάρολ στο γκολ του Ουντότζι.

Το στραγάλι: ΟρέφεριΔημητρόπουλος δεν απέφυγε τα λάθη, όπως και οι βοηθοί του. Δεν έχει κάνει κάποιο πολύ σοβαρό ατόπημα όμως. Για την φάση του πέναλτι όλα δείχνουν πως έχει δίκιο διότι ο Δέντσας όπως φάνηκε ανέτρεψε τον Ιμπαγάσα. Σχετικά καλή η παρουσία του με τον Πλατανι πάντως να έχει κάποια παράπονα ειδικά για ένα μαρκάρισμα του Χολέμπας στον Ναζλίδη προς το τέλος της αναμέτρησης.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ολυμπιακός πέτυχε μία σχετικά δύσκολη και αγχωτική νίκη με τον Πλατανιά με 2-1 σε ένα ματς που είχε πάντως πάλι ουκ ολίγες ευκαιρίες να βάλει γκολ με το σκορ να μπορούσε να είχε πάρει πολύ πιο μεγάλες διαστάσεις. Από την άλλη ο Πλατανιάς αποδείχθηκε αξιόμαχος αν και είχε σημαντικές απώλειες και ηττήθηκε με αξιοπρέπεια.

Πάλεψε όσο περισσότερο μπορούσε και έχασε τον αγώνα καθαρά λόγω της διαφοράς επιπέδου που είχε από εκείνον ο αντίπαλός του. Οι Πειραιώτες πατούσαν σαφώς καλύτερα στο πρώτο μέρος (σ.σ. που γενικά πήγαν ιδιαίτερα καλά) συγκριτικά με το δεύτερο όπου έριξαν ταχύτητες προς το τέλος και δη τα τελευταία λεπτά όπου η κερκίδα ήθελε να δει κάτι διαφορετικό. Ακόμα και με αυτόν τον τρόπο και χωρίς να φορτσάρουν πάρα πολύ πήραν μία ακόμα σημαντική νίκη στο πρωτάθλημα με 2-1 σε βάρος των Χανιωτών και συνεχίζουν δίχως ήττα.

Ολυμπιακός: Κάρολ, Μανιάτης (75’ Γκρέκο), Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Μήτρογλου (65’ Τζιμπούρ), Φουστέρ (84’ Βλαχοδήμος), Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Τοροσίδης και Αμπντούν.

Πλατανιάς: Κηπουρός, Τζανής, Κανακούδης, Μαραγκουδάκης, Καλαϊτζιτς, Δέντσας (22’ Ντόε), Ουντότζι, Μιρτσέτα (73’ Ναζλίδης), Ουκάρ (46’ Μαρτσάκης), Γκονζάλες, Παληγεώργος.

* MVP από τους δημοσιογράφους βγήκε ο Αριέλ Ιμπαγάσα.


www.gazzetta.gr