ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Αχ, αυτές οι καμπύλες σου!


Μια φορά κι έναν καιρό, τα εξώφυλλα και οι στήλες των lifestyle περιοδικών γέμιζαν με κοκκαλιάρες Barbie. Όσες διαθέταμε έναν μεγαλούτσικο πωπό ή μερικά κιλάκια παραπάνω, τρέχαμε να αγοράσουμε τις κελεμπίες...
του Ντέμη Ρούσου και φροντίζαμε να καθόμαστε πίσω - πίσω στα πάρτι, στην γωνία ή στο σκοτάδι, γιατί μας είχαν πει πως το μαύρο (του σκοταδιού ντε) αδυνατίζει.
Και ζήσαν αυτές καλά (και πεινασμένες) κι εμείς καλύτερα (μπουκωμένες με ένα διπλό πιτόγυρο για να πνίξουμε τον πόνο μας)!
Τα χρόνια όμως πέρασαν και μερικές θαρραλέες γυναίκες έκαναν το μεγάλο μπαμ, κατακτώντας περίοπτη θέση στις στήλες του life style, με τα πάχη τους - τα κάλλη τους. Να ‘ναι καλά!
Η Beyonce με τον διόλου ευκαταφρόνητο πωπό της, έβαλε τις αμερικάνες να τρέχουν σαν τρελές στους πλαστικούς χειρούργους, όχι για λιποαναρρόφηση, αλλά για προσθετική γλουτών.
Η δική μας Βίκυ (Σταυροπούλου) καβάλησε την μηχανάρα του Αλέξη (Γεωργούλη) και χάθηκαν στο ηλιοβασίλεμα.
Η βιομηχανία μόδας «μυρίστηκε χρήμα» κι έριξε μια προσεκτική ματιά σε εκείνες τις σκοτεινές γωνιές των πάρτι, για να ανακαλύψει ένα μεγάλο αριθμό γυναικών, που δεν χωρούσαν στα νούμερα της δίμετρης υποσιτισμένης κούκλας που περιδιαβαίνει τις πασαρέλες, με τα κοκαλιάρικα πόδια της. Γυναίκες νέες, όμορφες, αξιόλογες, που διψούσαν για μόδα και στιλ.
Σχεδιαστές και οίκοι μόδας εντάσσουν πια στις προτάσεις τους, ρούχα για γυναίκες που η φύση τις προίκισε με λίγες ή περισσότερες καμπύλες. Κι όμως… η αναζήτηση του στιλ για μια γυναίκα με παραπανίσια κιλά, εξακολουθεί να απαιτεί την δέουσα προσοχή.

Το δίλημμα του XL
Πολλές γυναίκες με παραπανίσια κιλά πέφτουν στην παγίδα της υπερβολής. Αντιστρέφοντας εντελώς την παλιά άποψη - αυτήν που τις ήθελε κουκουλωμένες κάτω από κελεμπία - ντύνονται τόσο σέξι, που φτάνουν στο αντίθετο άκρο. Καλές οι καμπύλες, δεν ντρεπόμαστε γι’ αυτές, αλλά ακόμα και το ωραιότερο πράγμα, χάνει την αξία του όταν το παρακάνουμε.

Η λύση είναι απλή
Ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές, μπορείς να αναδείξεις τις σεξι καμπύλες σου. Θυμήσου μόνο: οι καλύτερες λύσεις για όλα τα προβλήματα είναι συνήθως οι πιο απλές και προφανείς.
 Λαιμόκοψη V Οι μπλούζες με λαιμόκοψη V και τα πουκάμισα κάνουν τον λαιμό να φαίνεται πιο μακρύς και την σιλουέτα λεπτότερη συνολικά.
 Κοντό μήκος Φούστες και φορέματα που το μήκος τους φτάνει στο γόνατο, και όχι πιο κάτω, κάνουν τα πόδια να φαίνονται μακρύτερα και πιο σέξι.
 Καμουφλάζ στη μέση. Αν η μέση δεν είναι λεπτή και η κοιλίτσα τραβάει τα βλέμματα, ένα κρουαζέ φόρεμα δημιουργεί την ψευδαίσθηση της λεπτής μέσης και με το εντυπωσιακό του – συνήθως - ντεκολτέ, προσελκύει την προσοχη προς τα πάνω και όχι στην περιοχή της μέσης.
 Το σωστό ύφασμα Η επιλογή των σωστών υφασμάτων είναι το κυριότερο όπλο στην μάχη του στιλ για κάθε γυναίκα, πόσο μάλλον για τις γυναίκες με παραπανίσια κιλά. Λεπτά, «χυτά» υφάσματα είναι ιδανικά για chic ‘n’ classy εμφανίσεις. Μεταξωτά, δαντέλες και λεπτά βαμβακερά ή ζέρσεϊ υφάσματα, αποτελούν τις ιδανικότερες επιλογές.
 Τα ψηλά τακούνια. Άλλο ένα μεγάλο όπλο στο οπλοστάσιό μας! Κάνουν τα πόδια να δείχνουν ατελείωτα, την σιλουέτα λεπτότερη και εκτινάσσουν την αυτοπεποίθηση στα ύψη.

femail.gr