ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ 2013 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ / Δηλώσεις του νορβηγού πρέσβη κ. Sjur Larsen

                                                                                                                     Κατερίνη, 10 Ιουλίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ 2013
Δηλώσεις του νορβηγού πρέσβη κ. Sjur Larsen
«Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συνδέουν την Πιερία με τη Νορβηγία»
Στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Ολύμπου 2013 ήταν και ο νορβηγός πρέσβης στην Ελλάδα κ. Sjur Larsen, αφού η Νορβηγία φέτος είναι η τιμώμενη χώρα στη μεγάλη αυτή πολιτιστική και καλλιτεχνική δραστηριότητα της Πιερίας.

Εκτός από την ομιλία του στη εκδήλωση, έκανε και μια δήλωση προς τον τύπο.

Σ΄ αυτή αναφέρει τα εξής: «Είναι μεγάλη χαρά για μας ότι η Νορβηγία είναι η τιμώμενη χώρα στο 42ο Φεστιβάλ Ολύμπου. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συνδέουν την Πιερία με τη Νορβηγία, και μέσω της συμμετοχής μας στο φεστιβάλ στοχεύουμε να δώσουμε μια γεύση νορβηγικού πολιτισμού και να δημιουργήσουμε μια γέφυρα κατανόησης και ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των χωρών μας. Μέσα από μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, άρθρων,  πληροφοριών και επισκέψεων, ελπίζουμε οι πολίτες της Πιερίας θα γνωρίσουν καλύτερα τη Νορβηγία. Παράλληλα, ελπίζουμε πως για τους Νορβηγούς η Πιερία θα αποκαλυφθεί ως ένας νέος ενδιαφέρον, ποικίλος και όμορφος προορισμός,  τόσο τουριστικός, όσο και για άλλες δραστηριότητες».

ΦΩΤΟ:


1.      Ο νορβηγός πρέσβης κ. Sjur Larsen με το αντίγραφο κεφαλής κόρης, αναμνηστικό δώρο από τον πρόεδρο τους ΟΡΦΕΟ κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο, ο οποίος δέχθηκε ένα βιβλίο με την ιστορία της Νορβηγίας

2.      Με τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου