ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Η μηχανοκίνητη πορεία των δημοτικών αστυνομικών έφθασε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

 

Στις 12.00 περίπου η ώρα κατέληξε στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης η μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της πόλης που πραγματοποίησαν οι δημοτικοί αστυνομικοί διαμαρτυρόμενοι στην πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει την υπηρεσία τους και να τους μετατάξει στην ΕΛ.ΑΣ.
Οι δημοτικοί αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν αρχικά στη διεύθυνση της Δημοτικής Αστυνομίας στη Μοναστηρίου και ξεκίνησαν την πορεία τους άλλοι πεζή και άλλοι με τα περιπολικά, τις μηχανές και τα ποδήλατα της υπηρεσίας τους με κατεύθυνση το δημαρχείο δημιουργώντας μία εξαιρετικά έντονη ατμόσφαιρα με τις σειρήνες, τις κόρνες και τις σφυρίχτρες τους.

Τις πινακίδες των οχημάτων τους είχαν καλύψει με λευκά χαρτιά, ενώ στις σειρήνες είχαν κρεμάσει πωλητήρια στο οποία αναγραφόταν: "Πωλείται - Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης - Τρόικα.
Οι δημοτικοί αστυνομικοί κινήθηκαν από την Εγνατία στη Λεωφόρο Νίκης για να καταλήξουν στη Βασιλέως Γεωργίου όπου την ίδια ώρα βρίσκονται συγκεντρωμένοι δημοτικοί υπάλληλοι από άλλες υπηρεσίες που κινδυνεύουν με απόλυση. Οι συγκεντρωμένοι ανέμεναν τους δημοτικούς αστυνομικούς προκειμένου να αποφασίσουν αν θα προβούν σε κατάληψη του δημαρχείου.

Ένα από τα συνθήματα που αντηχούν έξω από το δημαρχιακό μέγαρο είναι: "Ψωμί, Παιδεία, Εργασία. Κυριάκο Μητσοτάκη τα πήρες και τα τρία".
Αξίζει να σημειωθεί η κίνηση μίας υπαλλήλου η οποία εισήλθε στο δημαρχιακό μέγαρο προσπαθώντας να ξεσηκώσει τους συναδέλφους της που βρίσκονταν μέσα καλώντας τους να αντιδράσουν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και τη δουλειά τους.








Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2YejmEept