ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Εύκολη συνταγή για τους καλεσμένους μας!

Η κρέπα είναι ένα είδος pancake, αλλά πολύ λεπτότερη σε πάχος και μπορεί κανείς να την φτιάξει σε αλμυρές αλλά και γλυκές παραλλαγές…

Δεν θεωρείται ό, τι πιο ελαφρύ και υγιεινό, αλλά σίγουρα υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν είναι όλη μέρα με τον θερμιδομετρητή στο χέρι και δίνουν στον εαυτό τους το ελεύθερο να απολαύσει μια νόστιμη αμαρτία!

Προτίμησα σήμερα να σας παρουσιάσω μια συνταγή για αλμυρές κρέπες, σύμφωνα πάντα με τα δικά μου γούστα. Έχω δοκιμάσει διάφορους συνδυασμούς υλικών, οπότε με σιγουριά μπορώ να σας πω ότι αυτή η συνταγή είναι μακράν η καλύτερη!!

Υλικά για 10 κρέπες:

Για τη ζύμη:

200 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτάκι μπίρα
2 αβγά
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
1κοφτό κουτ. γλ. αλάτι
2 κουτ. σούπας βιτάμ

Για τη γέμιση:

1 πακέτο τυρί Φιλαδέλφεια
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
αλάτι/πιπέρι/ ρίγανη
ψιλοκομμένος άνηθος
2 κουτ. σούπας κρ. γάλακτος light
1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 κουτ. γλ. πάπρικα

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη:

Χτυπάμε σε ένα μπολ με ένα μίξερ χειρός τα αβγά με το γάλα μας, σε δυνατή συχνότητα. Χαμηλώνουμε το μίξερ και προσθέτουμε τη μπίρα, το αλάτι και το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς. Τέλος ρίχνουμε λίγο - λίγο το αλεύρι μας, μέχρι να έχουμε ένα μίγμα δεμένο και όχι νερουλό (σαν τη ζύμη για κέικ, φανταστείτε!).Σκεπάζουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνουμε για μισή ωρίτσα στο ψυγείο

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε στο κέντρο 2-3 κουταλιές της σούπας από το μίγμα μας. Κουνήστε λίγο το τηγάνι, να απλωθεί παντού το μίγμα και αυτό πολύ γρήγορα θα σφίξει. Το γυρνάμε και από την άλλη πλευρά για να ροδίσει καλά και βάζουμε τις κρέπες μας την μία πάνω στην άλλη σε ένα πιάτο.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:

Ρίχνουμε στο multi όλα τα υλικά- εκτός από τον άνηθο και το τριμμένο τυρί -και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια ωραία, αφράτη κρέμα. Γεμίζουμε τις κρέπες με την κρέμα μας, γαρνίρουμε με τον άνηθο, τυλίγουμε τις κρέπες και τις πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Τρώγονται ζεστές.

EXTRAS: Αν δεν τις καταναλώσετε άμεσα, φυλάξτε τις κρέπες, την μία πάνω στην άλλη, σκεπασμένες με μια μεμβράνη, μέσα στο ψυγείο σας και όταν έρθει η ώρα, γεμίστε τις με ό, τι θέλετε, τοποθετήστε τις σε ένα πυρέξ, ρίξτε επάνω μερικές σταγόνες κρέμα γάλακτος και λίγο τριμμένο τυρί και βάλτε τις για 5-10 λεπτά στον φούρνο στους 170 βαθμούς.

Προσθέστε στην κρέμα σας κάποιο αλλαντικό, αν θέλετε.

lifezone.gr