ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Μενταγιόν χοιρινού φιλέτου με λιαστές ντομάτες, γραβιέρα και σάλτσα από κόκκινο κρασί

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ο σεφ Βασίλης Παναγόπουλος σου ετοιμάζει ένα γευστικό και μοναδικό Χριστουγεννιάτικο ταξίδι γεύσεων!
Υλικά για 4 άτομα:
4 κομμάτια ψαρονέφρι,1 ποτηράκι κόκκινο κρασί,αλάτι 20γρ φρέσκο πιπέρι 20γρ,1 σκελίδα σκόρδο,1 κουταλιά αρωματικό βούτυρο,δεντρολίβανο,5 με 6 κομματάκια λιαστής ντομάτας, 300 γρ γραβιέρα
Σημείωση: Με τον όρο μενταγιόν αναφερόμαστε σε κομμένες φέτες πάχους περίπου 4cm.
Διαδικασία
Καθαρίζουμε από τις ίνες το ψαρονέφρι και το κόβουμε σε μικρά φιλετάκια 4 με 5 ανα μερίδα.
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγανάκι και ροδίζουμε τα χοιρινά μενταγιόν μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, αλαταπιπερόνουμε και γυρνάμε από την άλλη πλευρά να τηγανιστούν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε δυο σκελίδες σκόρδο, το δεντρολίβανο και τις λιαστές μας ντομάτες! Παίρνουν μια καλή βράση και εν συνεχεία σβήνουμε με κόκκινο κρασάκι αφήνοντας να βράσει μέχρι να εξατμισθεί. Τέλος ρίχνουμε το αρωματικό μας βουτυράκι το οποίο μέσα έχει άνηθο,αλάτι πιπέρι,μαϊντανό και το αφήνουμε να δέσει και να κάνει μια υπέροχη σάλτσα με το κόκκινο κρασάκι μας.
Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τα κομμάτια της γραβιέρας μας! Ρο αποτέλεσμα; Εκπληκτικό! Ο συνδυασμός των υλικών θα δώσει μια εξαιρετική πανδαισία από γεύση!
Τip: Το αρωματικό βουτυράκι το φτιάχνουμε μόνοι μας. Μαλακώνουμε το βούτυρο και ενσωματώνουμε μέσα τα υλικά μας! Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο μας και το φυλάμε για άλλες παρασκευές!