ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: ΜΗ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΛΗΨΗ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ

                 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
----------------------------------------------------------
Ταχ. Δ/νση:  Βασ. Όλγας  198   
Τ.Κ.: 546 55
Πληροφορίες: Μίνα Κουρνούτου
Τηλέφωνο: 2313 – 319663
Fax: 2313 – 319763
E_mail: antiperiferiarxis-thess@pkm.gov.gr



              
             

  

  





    Θεσσαλονίκη, 27/12/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μη αναγκαία κρίθηκε η λήψη νέων μέτρων για την αιθαλομίχλη από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, καθώς οι τελευταίες μετρήσεις συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων (PM10) ήταν κάτω από τα όρια συναγερμού, ενώ, σύμφωνα με τις καιρικές προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) για τις επόμενες μέρες, δεν ευνοείται η συγκέντρωση ρύπων.
            Ωστόσο, σε επιφυλακή παραμένουν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να επέμβουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενώ συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα υλικά που χρησιμοποιούν προς καύση.
«Μετά από δώδεκα μέρες συναγερμού λόγω της αιθαλομίχλης, η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, συνεκτιμώντας τα καιρικά φαινόμενα και τα στοιχεία μετρήσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης - τα οποία σήμερα είναι πολύ κάτω από τα όρια συναγερμού, - αποφάσισε των τερματισμό των έκτακτων μέτρων. Διατηρούμε, όμως, σε ετοιμότητα τις υπηρεσίες μας σε καθημερινή βάση, όπου θα εξετάζονται όλα τα στοιχεία μετρήσεων των αιωρουμένων σωματιδίων, ενώ βρισκόμαστε σε συνεργασία με την Ε.Μ.Υ. και τους σταθμούς μετρήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης και ανάλογα αν χρειαστεί θα αποφασίζονται νέα μέτρα, που θα στηρίζονται στη νέα Υπουργική Απόφαση.
Συνιστούμε στους συμπολίτες μας, όλους όσους έχουν τη δυνατότητα, να μην κάνουν άσκοπη χρήση τζακιών και ξυλόσομπων, με εξαίρεση τις περιπτώσεις όπου είναι ο μοναδικός τρόπος θέρμανσης. Παράλληλα δε, να αποφεύγεται πάση θυσία η καύση μη εγκεκριμένων υλικών, όπως ελαστικά, πλαστικά, ξύλα εμποτισμένα με βερνίκι ή χρώματα κτλ», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής.





Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Μ.Ε. Θεσσαλονίκης