ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Δημοσκόπηση δείχνει τρικομματική Βουλή με Τσίπρα πρωθυπουργό και Βενιζέλο εκτός

dimoskopisi-570
Το Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων εκπόνησε μια δημοσκόπηση με άκρως ανατρεπτικά αποτελέσματα, αφού δείχνει Βουλή με μόλις τρία κόμματα, κάτι πρωτοφανές στα χρονικά των δημοσκοπήσεων και σίγουρα αν γινόταν πραγματικότητα πρωτόγνωρο στη μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας. Επιπρόσθετα, δείχνει πρόθεση ψήφου 14.5 για το ΣΥΡΙΖΑ και μόλις 7.3 για τη Νέα Δημοκρατία.
Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα της δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: «Tι θα ψηφίζατε, αν είχαμε εθνικές εκλογές την προσεχή Κυριακή;», το 14,5% των ερωτηθέντων απαντούν ΣΥΡΙΖΑ και μόλις το 7,3% απαντούν ΝΔ.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η επιλογή «άλλο κόμμα» με 10,5%, στην τέταρτη θέση το ΚΚΕ με 3,5%, ενώ κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται όλα τα υπόλοιπα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΔΗΜΑΡ). Το μεγαλύτερο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου το έχουν οι αναποφάσιστοι, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται για πρώτη δημοσκοπική φορά τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην παράσταση νίκης με με 37,4% και ακολουθεί η ΝΔ με 34,7%.
Βέβαια, για να παραφράσουμε λίγο τη γνωστή ρήση «υπάρχει η αλήθεια, υπάρχει η στατιστική, υπάρχει και η δημοσκόπηση».