ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Αεροπορικό θρίλερ: Δύο επιβάτες ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήρια


Αεροπορικό θρίλερ: Δύο επιβάτες ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήρια
Υποψίες για τρομοκρατικό χτύπημα στο μοιραίοο Μπόινγκ της Malaysia Airlines γεννά η αποκάλυψη ότι δύο τουλάχιστον επιβάτες ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήρια.
Ο ένας εκ των οποίων ταξίδευε με ιταλικό και ο δεύτερος με αυστριακό διαβατήριο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, εκφράζουν την ανησυχία τους πως τα κλεμμένα διαβατήρια τουλάχιστον δύο επιβατών της μοιραίας πτήσης του Boeing των Malaysia Airlines προκαλούν υποψίες τρομοκρατικού χτυπήματος.
Για τοεπιβάτη που ταξίδευε με αυστριακό διαβατήριο η είδηση επιβεβαιώθηκε και από τουπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας, ενώ ο κάτοχος του ιταλικού διαβατηρίου είναι ο 37χρονος Ιταλός Λουίτζι Μαράλντι ο οποίος δεν πέταξε ποτέ με τη μοιραία πτήση.
Ο Μαράλντι που κατάγεται από την πόλη της Τσεζένα, επικοινώνησε με τους συγγενείς του και τους είπε: «Είμαι ζωντανός, είμαι στην Ταϊλάνδη!». Το όνομα του 37χρονου Μαράλντι ήταν στην λίστα με τους 239 επιβαίνοντες της πτήσης MH370 που έδωσε στη δημοσιότητα η Malaysia Airlines. Ωστόσο ο ίδιος αλλά και οι ιταλικές αρχές, όπως μεταδίδεται από το πρακτορειο ειδήσεων ANSA, δεν επιβιβάστηκε ποτέ στο μοιραίο Boeing. Η ταυτότητα του ανθρώπου που ταξίδευε με το κλεμμένο διαβατήριο του Ιταλού Λουίτζι Μαράλντι είναι άγνωστη.

Ο Μαράλντι είχε δηλώσει την κλοπή του διαβατηρίου του την 1η Αυγούστου του 2013.

Μιλώντας στο Reuters, o Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως μόλις η πρεσβεία της χώρας στη Μαλαισία πήρε μήνυμα ότι ένας Αυστριακός επέβαινε στην πτήση, έψαξε το αυτόματο σύστημά της. Εκεί βεβαιώθηκε πως ο άνθρωπος αυτός είχε αναφέρει κλοπή του συγκεκριμένου διαβατηρίου πριν από δύο χρόνια.

Ακολούθως, η αστυνομία επισκέφθηκε το σπίτι του, όπου και ο υποτιθέμενος κάτοχος του διαβατηρίου εντοπίστηκε ζωντανός.

Το διαβατήριο είχε κλαπεί στην Ταϋλάνδη.