ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Ονειρα στην άμμο


Οι Water Villas του Six Senses Laamu είναι θεμελιωμένες στo κρυστάλλινο lagoon.
Οι Water Villas του Six Senses Laamu είναι θεμελιωμένες στo κρυστάλλινο lagoon.
Από τη Μάρθα Κορινθίου
Οι Μαλδίβες είναι ένας ονειρεμένος προορισμός γιατί συνδυάζει ειδυλλιακή ατμόσφαιρα με φυσική ομορφιά. Προσφέρει στον ταξιδιώτη μια αίσθηση περιπέτειας, αλλά και ιδιωτικότητας. Βιώνεις μια εμπειρία σαν αυτήν του Ροβινσώνα Κρούσου, σε ένα μικρό νησί στη μέση του Ινδικού Ωκεανού», δηλώνει η Lora Hoare.
Είναι οι Μαλδίβες οικογενειακός προορισμός ή προσελκύουν μόνο ζευγάρια;
Είναι προορισμός για όλους. Το concept και οι υπηρεσίες του κάθε resort είναι εκείνα που θα καθορίσουν το είδος του πελάτη που θα τα επιλέξει. Είναι πολύ αγαπημένος προορισμός για ρομαντικές αποδράσεις -ωστόσο, το ιδιαίτερα ασφαλές περιβάλλον τους για παιδιά τις καθιστά κατάλληλές και για οικογενειακό ταξίδι. Αποτελούν επίσης κορυφαίο προορισμό για καταδυτικό τουρισμό, αφού ο υποθαλάσσιος κόσμος και οι κοραλλιογενείς ύφαλοι των νησιών είναι συναρπαστικοι.
Oι Beach Villas είναι «κρυμμένες» στην πυκνή βλάστηση. Tα φυσικά υλικά κυριαρχούν στους χώρους φιλοξενίας
Oι Beach Villas είναι «κρυμμένες» στην πυκνή βλάστηση. Tα φυσικά υλικά κυριαρχούν στους χώρους φιλοξενίας
Τι είναι μεγαλύτερης βαρύτητας σε ένα ξενοδοχείο, η τοποθεσία ή το σέρβις;
Πιστεύω ότι χρειάζονται και τα δύο. Στo Six Senses Laamu, είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε σε αυτό το μαγευτικό περιβάλλον. Η ταξιδιωτική εμπειρία εδώ ξεκινά με την πρώτη επαφή και εκτείνεται έως και πολύ αργότερα από την αναχώρηση.
Πώς είναι να εργάζεστε τόσο μακριά από την πατρίδα σας, σε ένα εξωτικό νησάκι;
Η Lora Hoare, PR & Social Media Executive του resort
Η Lora Hoare, PR & Social Media Executive του resort
Από πολύ μικρή ηλικία είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω ανά τον κόσμο και ακόμη αναζητώ νέες προκλήσεις. Μου αρέσει να γνωρίζω διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς, να αποκτώ εμπειρία πάνω στον τρόπο ζωής τους. Πριν κάνω αυτό το βήμα, το σκέφτηκα πολύ καλά. Είχα προετοιμάσει τον εαυτό μου ότι η θέση που αναλαμβάνω συνεπάγεται να είμαι μακριά από τους φίλους και την οικογένειά μου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πάντως, το να εργάζεσαι στις Μαλδίβες και στο Six Senses Laamu αποτελεί συνολικά τρόπο ζωής. Η προσαρμογή σε πιο απλούς και πιο αργούς ρυθμούς είναι πολύ ευκολότερη απ' όσο μπορεί να φανταστεί κανείς. Αυτό ήταν, ασφαλώς, ευχάριστη έκπληξη.
Τι σας λείπει περισσότερο από την Ελλάδα;
Η δυνατότητα να βγαίνω με τους φίλους μου για μεζέδες και να ξεχαστούμε στην κουβέντα...
Περιγράψτε μας τη φιλοσοφία της Six Senses.
Στη Six Senses, δεν θεωρούμε ότι ένα resort είναι απλώς ένα εμπόρευμα, κάτι το οποίο κτίζεις και απλώς περιμένεις να γεμίσει με κόσμο. Είμαστε διορατικοί και πλήρως συνειδητοποιημένοι όσον αφορά τις ανάγκες της αγοράς μας. Δεν περιμένουμε τη ζήτηση -πολλές φορές τη δημιουργούμε μέσω καινοτόμων ιδεών. Δίνουμε εξαιρετική σημασία στην υψηλού επιπέδου δημιουργική ανάπτυξη του concept μας, με ευαισθησία στην κάθε τοπική κοινωνία, ενσωματώνοντας τα τοπικά πολιτιστικα, πολιτισμικά και δομικά στοιχεία. Πίσω από καθε λεπτομέρεια υπάρχει πολλή σκέψη και ανάλυση -από τα amenities μέχρι το σέρβις. Συνεχώς εξελίσσουμε και επαναπροσδιορίζουμε την αντίληψή μας περί φιλοξενίας και αναψυχής, επανεξετάζουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, καινοτομούμε και δημιοργούμε νέα trends στην αγορά. Ετσι, δημιουργούμε το κατάλληλο προϊόν για όλα μας τα projects.
Θα θέλαμε να μοιραστείτε μαζί μας τα αγαπημένα σας από το Six Senses Laamu...
Ολοι μας εδώ στοχεύουμε στη δημιουργία μιας «wow» εμπειρίας για τους πελάτες μας. Εμπειρία που ξεκινά και ολοκληρώνεται στο arrival jetty, το αγαπημένο μου σημείο πάνω στο νησί. Οταν φτάνουν οι φιλοξενούμενοι, αν και κουρασμένοι από το μακρινό ταξίδι, βλέπουμε την προσμονή και τον ενθουσιασμό τους που βρίσκονται εδώ. Τους καλωσορίζουμε θερμά, τον καθέναν ξεχωριστά, κι έτσι αμέσως αισθάνονται σαν στο σπίτι τους. Επίσης, λατρεύω το concept «catch of the day». Οι ψαράδες από τα γύρω νησιά μάς φέρνουν φρέσκο ψάρι καθημερινά. Οι σεφ μας τα επιλέγουν και στη συνέχεια τα μαγειρεύουν με φρέσκα, ντόπια υλικά. Ετσι, απολαμβάνουμε ό,τι μας δίνει η θάλασσα και κανένα γεύμα δεν είναι ίδιο με το προηγούμενο.
  • Διάκριση
    To 2013, το Six Senses Laamu ψηφίστηκε ως ένα από τα Top 25 Luxury Hotels στις Μαλδίβες από το Tripadvisor Traveller's Choice. Επίσης, διακρίθηκε στα 2013 World Luxury Spa Awards (Best Luxury Emerging Spa, Destination Spa, Resort Spa) και συμπεριλήφθηκε στην 2012 Ηοt List του περιοδικού Conde Nast Traveler.www.sixsenses.com