ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Είναι τρελός αυτός ο γάιδαρος – Τα καλαμάκια από τον Τρελό Γάιδαρο προκαλούν εξάρτηση

gaidaros2-570
Στη Γλυφάδα, το καλαμάκι έχει βρει το μάστορα του. Ή μάλλον τον γάιδαρο του.
Από τον Κώστα Χρήστου
Ζει και βασιλεύει στην πλατεία Εσπερίδων, το πιο κεντρικό σημείο της Γλυφάδας και ακόμη και αν περιστοιχίζεται από άλλα γνωστά φαγάδικα της διάσημης πόλης των Νοτίων Προαστίων, θριαμβεύει γευστικά χωρίς δεύτερη σκέψη.
Το πιο γευστικό σποτ της Εσπερίδων ειδικεύεται στο ψήσιμο στα κάρβουνα και φυσικά στα καλαμάκια. Έγινε διάσημο από τους ξενύχτηδες της Παραλιακής, οι οποίοι αντί να καταφύγουν στο γνωστό βρώμικο, προτίμησαν κάτι εναλλακτικό. Το καλαμάκι. Γρήγορα ,το μυστικό έγινε σύνθημα και έγινε το anytime food spot, με τους Γλυφαδιώτες (και όχι μόνο), να το προτιμούν όλες τις ώρες τις ημέρας, καθότι οι γεύσεις του σε αφήνουν πράγματι τρελαμένο. Και ακόμη και αν ο Τρελογάιδαρος έχει να σου προσφέρει εκπληκτικά ψητά της ώρας, όπως τα χοιρινά μπριζολάκια και το πολίτικο κεμπάπ, το καλαμάκι κοτόπουλο που διαθέτει αξίζει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.
WP_20140307_006
Ότι χρησιμοποιεί ο Τρελός Γάιδαρος σε λάδι, είναι σε 100% παρθένο ελαιόλαδο. Και αν πείθεσαι, τότε πρέπει να δοκιμάσεις τον κρητικό ντάκο που προσφέρει. Αν είσαι καλοφαγός και ψημένος στα πράγματα, θα καταλάβεις το λάδι από την πρώτη στιγμή. Το μεγάλο πρόβλημα είναι για το αν θα καταφέρεις να αντισταθείς στις τραγανές πατάτες τους, οι οποίες είναι κομμένες στο χέρι και σερβίρονται με ρίγανη. Κάτι που σπάνια θα το δεις πλέον στα κλασσικά φαγάδικα, παρόλο που η πατάτα με ρίγανη είναι μια ιστορία που χρονολογείται στην ελληνική κουζίνα από το 1900. Για τους πιο μερακλήδες, μπορούν να τις παραγγείλουν και με φέτα. Έχει μείνει στη μνήμη μου μια παρέα 8 ατόμων, οι οποίοι ''ξέκαναν'' σε λιγότερο από 5λεπτο 5 μερίδες πατάτες με τυρί φέτα. Είναι ένας συνδυασμός στον οποίο δυσκολεύεσαι να αντισταθείς και ''κολλάς''.
WP_20140307_003
Η πιο γενναία μου παραγγελία μέχρι σήμερα, δεν είναι κάτι άλλο από το ''σαμάρι'', μια παραγγελία που σέβεται τα πεινασμένα μας στομάχια.  Με τις φρέσκες τηγανητές πατάτες  με σάλτσα από τρυφερά λαχανικά, μπορείς να φτιάξεις το δικό σου σαμάρι, βάζοντας καλαμάκια, μπιφτέκια γαλοπούλας ή μοσχαρίσια, ή ακόμη και κεμπάπ πολίτικο.  Πέρα από τα ψητά, αν εξερευνήσεις λίγο καλύτερα τον κατάλογο, θα παρατηρήσεις ότι ο Τρελός Γάιδαρος κερδίζει και σε σημεία που ίσως να μην περίμενες. Έχει εκπληκτική σπιτική τυροκαφτέρη, δικές του πίτες τις οποίες ψήνει αλάδωτες ενώ προσφέρει και λουκουμάδες Χανιώτικους με μέλι ή κρέμα σοκολάτα.
Οι παραπάνω φωτογραφίες τραβήχτηκαν δύσκολα, μιας και ο οισοφάγος καλούσε κολασμένα τα καλούδια του τραπεζιού. Όμως η αλήθεια είναι μια: Ότι ο Τρελός Γάιδαρος μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένο μενού με βάση το ψήσιμο και το καλό λάδι, χωρίς να έχει να ζηλέψει τίποτα από τα γυράδικα της περιοχής.  Ποτέ άλλοτε ένα καλαμάκι, δεν υπήρξε τόσο λαχταριστό.
Μην είσαι λοιπόν γάιδαρος. Παρά μόνο αν είσαι λίγο Τρελός και θες το κάτι διαφορετικό...
Που θα το βρεις: Αρτέμιδος 1, Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα
Τι να φας: Οπωσδήποτε καλαμάκια κοτόπουλο, πατάτες με φέτα και σαμάρι. Εμείς προτείνουμε και τη σαλάτα Γάιδαρος για να την συνοδέψεις με το κεμπάπ του.