ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Το παπούτσι σου βρωμάει, άλλαξε το: Μικρά μυστικά για να μην μυρίζουν ποτέ τα πόδια σου

podia-myrizoyn-570
Αν τα πόδια σας μυρίζουν έντονα και ντρέπεστε μέχρι και να δοκιμάσετε παπούτσια τότε σίγουρα υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Δεν χρειάζεται όμως να πτοήστε καθώς υπάρχουν μικρά μυστικά που μπορούν να σας γλυτώσουν από την ανεπιθύμητη δυσοσμία.
Πάντως στην πλειοψηφία εκείνων που έχουν έντονη μυρωδιά τα πόδια τους, φταίει η κακή υγιεινή ωστόσο αυτό δεν αποτελεί και τον κανόνα. Παράλληλα μεγάλο μερίδιο στην δυσοσμία έχει και ο ιδρώτας καθώς σε αντίθεση με τα χέρια, τα πόδια μένουν περισσότερη ώρα κλεισμένα μέσα στα παπούτσια. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι δεν αερίζονται τα πέλματα που το κάθε ένα έχει περισσότερους από 250.000 ιδρωτοποιούς αδένες και τα βακτήρια βρίσκουν προσοδοφόρο έδαφος για να αναπτυχθούν, προκαλώντας δυσοσμία.
Αν και εσείς αντιμετωπίζεται πρόβλημα με την δυσοσμία ενώ στα πέλματα σας έχετε κοκκινίλες ή σκασίματα, ίσως να έχετε μυκητίαση ή κάποια άλλη λοίμωξη και καλό θα ήταν να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα onmed.gr, οι συχνές μυκητιάσεις στα πόδια μπορεί να αποτελούν πρώιμο σύμπτωμα διαβήτη. Για την αντιμετώπιση της δυσοσμίας των ποδιών χρειάζεται η σωστή υγιεινή και όσοι φοράνε κλειστά παπούτσια πρέπει να φροντίζουν να προμηθεύονται μόνο αθλητικές απορροφητικές κάλτσες και να τις αλλάζουν συχνά. Παράλληλα ένα πολύ μεγάλο λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι είναι να βγάζουν τα παπούτσια και να τα τοποθετούν σε κάποιο σκιερό μέρος, στην παπουτσοθήκη και στα κουτιά.
Το ιδανικότερο είναι να αερίζονται και να τα χτυπάει για κάποια ώρα ο ήλιος και να αποθηκεύονται σε ένα δωμάτιο χωρίς υγρασία προκειμένου να μην ευνοείται η ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων που ευθύνονται για την δυσοσμία. Επίσης να μην φοράτε συνέχεια τα ίδια παπούτσια γιατί έτσι θα εξασφαλίσετε ότι δεν υπάρχει σε αυτά ίχνος υγρασίας, που είναι ιδανικό περιβάλλον για μύκητες και βακτήρια. Όταν πλένεστε θα πρέπει να σκουπίζετε καλά τις πατούσες και τα δάχτυλα σας ανάμεσα για να απομακρύνετε την υγρασία που βοηθάει στην ανάπτυξη των μυκήτων. Τέλος, όσοι αντιμετωπίζετε μεγάλο πρόβλημα με την δυσοσμία των ποδιών και έχετε ήδη δοκιμάσει όλα τα παραπάνω, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα αποσμητικό ποδιών με αντιβακτηριδιακή δράση.