ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΜΕ 7 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΕ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΛΟΥΔΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ Ν.Ο.ΚΑΤ.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ



Με μεγάλη επιτυχία και πολυάριθμες συμμετοχές πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 12 Οκτωβρίου  οι Διεθνείς Διασυλλογικοί αγώνες κωπηλασίας «Μακεδονομάχος καπ.Γκόνος Γιώτας» που διοργάνωσε ο Ναυτικός  Όμιλος Γιαννιτσών στο Διεθνές κωπηλατικό προπονητικό κέντρο του Λουδία και συγκέντρωσε πάνω από 160 πληρώματα από 11 συλλόγους της Ελλάδας και 1 της Βουλγαρίας.
Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιελάμβανε κυρίως αγωνίσματα για τις μικρές ηλικιακά κατηγορίες και έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους προπονητές κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης κ.Μπικογιάννη Γιώργο και κ. Φυτοπούλου Κατερίνα να δοκιμάσουν πολλούς νέους αθλητές, αποκομίζοντας πολύτιμα συμπεράσματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 34 αθλητές και αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη διοργάνωση , οι 11 πήραν για πρώτη φορά μέρος σε αγώνες κάνοντας πολύ ενθαρρυντικές για το μέλλον εμφανίσεις.
Συνολικά η παρουσία της αποστολής των 34 αθλητών του Ν.Ο.ΚΑΤ. ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, αφού κατέκτησε 2 χρυσά, 3 αργυρά και 2 χάλκινα μετάλλια,  γράφοντας τον καλύτερο δυνατό επίλογο σε μια πολύ επιτυχημένη αγωνιστική χρονιά.
Το χρυσό μετάλλιο και το κύπελλο στο αγώνισμα διπλό σκιφ εφήβων κατέκτησαν οι 7οι Ολυμπιονίκες Νέων Καραμήτρος Θωμάς και Κακούρης Νίκος, στην τελευταία τους συμμετοχή στην κατηγορία εφήβων, αφού από τη νέα αγωνιστική χρονιά περνούν στη κατηγορία ανδρών. Επίσης στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε το αήττητο μέσα στο 2014 πλήρωμα του διπλού σκιφ παίδων 12-14 ετών  με τους Νάστο Σωτήρη και Τζιόμπανο Ζαχαρία.
Το ασημένιο μετάλλιο κρέμασαν στο στήθος τους , κατακτώντας τη δεύτερη θέση οι Γραμματόσης Νίκος και Σταμκόπουλος Μάρκος στο αγώνισμα διπλό σκιφ παίδων , οι  Καλαμπάκας  Νίκος και Κεσιτζόγλου Κων/νος στο διπλό σκιφ παίδων 2002, καθώς και ο Τσέτσας Γιώργος στο αγώνισμα σκιφ παίδων 2002.
Στην τρίτη θέση του αγωνίσματός τους κατατάχθηκαν  και κατέκτησαν  το χάλκινο μετάλλιο το πλήρωμα του διπλού σκιφ παίδων Χατζησαββίδης Χρήστος και Ευσταθιάδης  Λευτέρης , καθώς και το πλήρωμα του διπλού σκιφ κορασίδων 2002, Φυτοπούλου Παρθενόπη και Καζαντζή- Γότσου Χριστίνα.
Για ελάχιστα δευτερόλεπτα έχασαν το χάλκινο μετάλλιο οι Κυριακίδου Κωνσταντίνα και Κωστοπούλου Κατερίνα που κατατάχθηκαν τέταρτες μετά από μια πολύ δυνατή κούρσα στο αγώνισμα διπλό σκιφ κορασίδων 12-14 ετών, όπως και οι Κωστοπούλου Κωνσταντίνα και Μαρέτη Βασιλική στο διπλό σκιφ κορασίδων 2002. Στην πρώτη εξάδα στα αγωνίσματά τους κατάφεραν να περάσουν ακόμη οι Δανά Ζωή στο σκιφ κορασίδων 12-14 ετών, Ψωμιάδου Άννα στο σκιφ Νεανίδων, και  Τσιαλός Δημήτρης και Μπούφτας Μανώλης στο διπλό σκιφ παίδων 12-14 ετών .
Τα υπόλοιπα πληρώματα του Ν.Ο.ΚΑΤ. δεν κατάφεραν να πλασαριστούν στην εξάδα.
Καθώς οι αγώνες αυτοί σηματοδοτούν το τέλος της αγωνιστικής σεζόν για την κωπηλασία πάνω από 100 ήταν οι γονείς και οι φίλοι της κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης που επωφελήθηκαν του καλού καιρού για να παρακολουθήσουν από κοντά τη προσπάθεια των αθλητών και να πανηγυρίσουν τις επιτυχίες τους, ενώ την αποστολή συνόδεψαν ο Β΄Αντιπρόεδρος του Ν.Ο.ΚΑΤ, κ.Καρυώτης Κώστας και ο Β΄Έφορος κωπηλασίας κ. Μπούσιου Βασίλης. Τους αγώνες παρακολούθησαν ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ.Γ.Ορφανός καθώς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας κ.Ι.Καρράς.