ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

Πιο κοντά από ποτέ η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ – Τσίπρας: Πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη

Tsipras-Kammenos-570
Πιο κοντά από ποτέ φαίνεται ότι είναι πλέον η συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά και την συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης οι αρχηγοί των δύο κομμάτων, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος.
Η συνάντηση έγινε με αφορμή τις προτάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα «κόκκινα δάνεια», προτάσεις που όπως είπε και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται σε παράλληλο μήκος με τις δικές τους και γι αυτό θα τις υπερψηφίσουν.
Ο κ. Τσίπρας έκανε επίσης λόγο για «αναγκαία σύγκλιση διαφορετικών δυνάμεων» με σκοπό όπως είπε «να σταματήσει η καταστροφική πολιτική του μνημονίου άμεσα» και συμπλήρωσε «θα πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη προκειμένου να αντιστρέψουμε αυτή τη δραματική εικόνα».
Διαβάστε τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα:
Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε με τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων την πρόταση νόμου που έχουν καταθέσει για τα κόκκινα δάνεια.
Η πρόταση αυτή βρίσκεται σε παράλληλο μήκος κύματος και με τις δικές μας προγραμματικές επεξεργασίας, έτσι όπως τις παρουσιάσαμε άλλωστε και στη ΔΕΘ. Για την αναγκαία εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος αλλά και για να υπάρξει μια αναπτυξιακή προοπτική, μια προοπτική τόνωσης της ρευστότητας για να επανεκκινήσει η οικονομία.
Προφανώς υπάρχουν πολλά κοινά σημεία και πτυχές όμως όπου έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις. Συμφωνήσαμε, στο βαθμό που ο Πρόεδρος της Βουλής φέρει την πρόταση νόμου στην ολομέλεια, να την υπερψηφίσουμε.
Είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε πάνω στα αναγκαία βήματα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και στην αναγκαία κατά τη δική μας εκτίμηση σύγκλιση απόψεων διαφορετικών δυνάμεων, από διαφορετικές οπτικές γωνίες προκειμένου να σταματήσει η καταστροφική πολιτική του μνημονίου άμεσα και να προχωρήσουμε στην ανόρθωση της οικονομίας, στην επανεκκίνηση της οικονομίας, κυρίως στηρίζοντας μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νοικοκυριά αλλά και τους χιλιάδες, εκατομμύρια συμπολίτες μας που με βάση και τα τελευταία στατιστικά στοιχεία βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας γιατί δυστυχώς η χώρα μας έχει αυτά τα πολύ αρνητικά ρεκόρ. Και βεβαίως θα πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη προκειμένου να αντιστρέψουμε αυτή τη δραματική εικόνα για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων όπως είπε χαρακτηριστικά για την συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «είναι ένα πρώτο βήμα για να μπορέσουμε να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει η άλλη λύση». Επανέλαβε δε την θέση του κόμματος του να μην ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας γιατί όπως τόνισε: «το μόνο που θα κάνει είναι να παρατείνει τη ζωή αυτής της απερχόμενης κυβέρνησης».
Διαβάστε τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου:
«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συνάντηση και τη συζήτηση που είχαμε και την αποδοχή καταρχήν, της πρότασης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τα «κόκκινα» δάνεια των Ελλήνων πολιτών, των πολιτών που είναι θύματα της κρίσης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που - όσες δεν έχουν κλείσει - βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό την απειλή του λουκέτου και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή η πρόταση γίνεται δεκτή από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Θα προσπαθήσω να κάνω τις επαφές και με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Θεωρώ ότι είναι ένα πρώτο βήμα για να μπορέσουμε να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει η άλλη λύση. Μια άλλη λύση που δεν θα εξαρτάται ούτε από τις αποφάσεις της κυρίας Μέρκελ ούτε από τις αποφάσεις των τραπεζιτών.
Την ώρα που η σημερινή απερχόμενη κυβέρνηση ασχολείται με τη διαγραφή των δανείων των κομμάτων τους ή των συμφερόντων που τη στηρίζουν, κάποιοι πρέπει να ενδιαφερθούν για τον ελληνικό λαό. Μπορούμε να βρούμε τα κοινά σημεία κρατώντας ο καθένας τις δικές του «κόκκινες γραμμές» για να προχωρήσουμε στο αύριο».
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι πιο πολλά αυτά που σας ενώνουν ή αυτά που σας χωρίζουν, ώστε να δούμε τα δύο κόμματα σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας;
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτά θα τα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Εμείς κάνουμε ένα δημόσιο διάλογο, έντιμο διάλογο, ανοιχτό διάλογο, μπροστά στις κάμερες. Αυτόν τον δημόσιο διάλογο θα τον συνεχίσουμε για να βρεθεί η καλύτερη λύση για το καλό των Ελλήνων και για την προσπάθεια να επανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και την αξιοπρέπεια των πολιτών.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η θεματολογία αφορούσε μόνο την οικονομία ή επεκτάθηκε και σε άλλα ζητήματα όπως για παράδειγμα η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας; Γιατί ακούγονται και πάρα πολλά αυτές τις ημέρες.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τα θέματα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας νομίζω ότι αφορούν την επόμενη ημέρα των εκλογών και σε αυτό είναι κάτι το οποίο συμφωνούμε δημόσια. Δεν είναι ανάγκη να το κάνουμε σε κλειστή συζήτηση. Ναι, η απόφαση είναι να μην στηρίξουμε τη σημερινή κυβέρνηση με την εκλογή ενός Προέδρου Δημοκρατίας ο οποίος το μόνο που θα κάνει είναι να παρατείνει τη ζωή αυτής της απερχόμενης κυβέρνησης.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε πώς σχολιάζετε το θέμα της παρέμβασης της Δικαιοσύνης;
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Για το θέμα της παρέμβασης της Δικαιοσύνης, καταρχήν πιστεύω ότι η κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τον πρώτο που πρέπει να καλέσει είναι τον υπουργό, τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στις 21-4-2012 είχε αναφερθεί στα «τριάντα αργύρια» του κ. Συμπιλίδη, του ανθρώπου του κ. Σαμαρά. Θα είναι πιστεύω μια ενδιαφέρουσα κατάθεση.
Το δεύτερο είναι η κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να δείξει την ίδια ευαισθησία και να επεκτείνει την έρευνά της στην οποία εμείς θα καταθέσουμε και θα συνεισφέρουμε για τη χρήση των διωκτικών μηχανισμών του κράτους, όπως το ΣΔΟΕ, όπως οι διάφορες υπηρεσίες που επισκέφθηκαν βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που παραμένουν, αλλά και αρκετούς που έφυγαν.
Είναι ξεκάθαρο ότι ζούμε μέρες του ΄65. Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να κάνει πράγματι την έρευνα για αυτήν τη βρώμικη περίοδο, αν και όλοι οι πολίτες έχουν καταλάβει από πριν τι συνέβη.
Ασημακοπούλου: Συμμαχία της καταστροφής
Για «συμμαχία της καταστροφής», που αποκαλύφθηκε σήμερα σε όλο της το μεγαλείο κάνει λόγο η ΝΔ, σημειώνοντας ότι κατά τη συνάντησή τους οι κκ Τσίπρας και Καμμένος ανακάλυψαν πολλά κοινά σημεία και πτυχές.
Μετά τη συνάντηση «Καμμένος και Χρυσή Αυγή έσπευσαν να υπερασπιστούν τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, με απαξιωτικές αναφορές και υποδείξεις προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος Άννα Ασημακοπούλου, προσθέτοντας πως «και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή επιτέθηκαν μαζί στην κυβέρνηση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».
«Ο κ. Τσίπρας αφού απείλησε εταίρους και αγορές, διαμηνύοντας προς Βρυξέλλες, Βερολίνο και Ουάσιγκτον πως δεν θα δεσμευτεί από οποιαδήποτε απόφαση της κυβέρνησης, χτίζει τώρα τις δικές του συμμαχίες τού ολέθρου», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.
Φωτογραφία: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.