ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ


Ο κύριος βιομήχανος
Εάν ο χώρος των «ερωτικών ταινιών» ακκίζεται πλέον ως βιομηχανία του πορνό, ο Γάλλος Marc Dorcel είναι από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες του είδους. Στο Ηοmme, πάντως, δεν μίλησε για τζίρους.

Είναι αλήθεια ότι η τωρινή τάση στο πορνό θέλει τη γυναίκα όσο πιο «ελευθεριάζουσα» γίνεται;

Οταν κάναμε παλιά μια ταινία, αισθανόμασταν τι ήθελε να κάνει η ηθοποιός και τι όχι. Τώρα, ένα κορίτσι που κάνει πορνό δέχεται οποιαδήποτε διείσδυση. Είναι γι' αυτό λιγότερο ή περισσότερο «ελευθεριάζουσα»; Κάνει το επάγγελμά της. Ετσι κερδίζει χρήματα. Επίσης, είναι και λίγο επιδειξίας. Και δεν τη νοιάζουν οι συνέπειες στο περιβάλλον της.

Υπάρχει αλλαγή σε επίπεδο τάσεων; Το ερασιτεχνικό φιλμ ανεβαίνει; Δεν υπάρχουν πλέον όρια;

Δεν υπάρχει μόνο μία εξέλιξη. Αλλά όποια εξέλιξη κι αν υπάρχει, εμείς πάντα καταφέρναμε να την ενσωματώνουμε. Αυτό είναι η δύναμή μας. Υπάρχουν πάντα τρελοί που κάνουν ταινίες με κάθε διαστροφή που υπάρχει στη φύση. Οι οπαδοί του φετιχισμού ή των εξεζητημένων διαστροφών, όμως, συνιστούν περιορισμένες αγορές. Εγώ κάνω ταινίες για το ζευγάρι, ερεθιστικές τόσο για τον άντρα όσο και για τη γυναίκα.

Ποια είναι η αγαπημένη σας ηθοποιός;

Η πολύ όμορφη Melissa Lauren. Εκανε την πρώτη της «λήψη» σε εμάς. Μετά πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου έκανε μεγάλη καριέρα. Τώρα επέστρεψε στη Γαλλία και την πήραμε με συμβόλαιο. Η Yasmine (σ.σ. άλλη ηθοποιός του Marc Dorcel) είναι επίσης πολύ όμορφη, πολύ διαφορετική.

Κρατάτε τα προκαταρκτικά πριν από το σεξ ή υποχωρείτε στην τάση που θέλει κατευθείαν σεξ;

Δεν κάνουμε ταινίες που ξεκινούν κατευθείαν με σεξ. Κάνουμε ταινίες με «σειρές», σε πολύ αισθησιακό context, με εφέ στον φωτισμό... Και είναι ταινίες με συνέχειες, με θέματα. Σε ένα DVD μπορεί να έχεις έξι διαφορετικά θέματα και έξι ηθοποιούς. Οι γυναίκες μας είναι πάντα πολύ καλά μακιγιαρισμένες και ντυμένες, με πολύ καλά εσώρουχα και ωραία ψηλοτάκουνα παπούτσια. Και πάντοτε πολύ θηλυκές.

Ποια τάση επικρατεί σήμερα;

Το «video à la demande» (κατά παραγγελία) και η κινητή τηλεφωνία.

Ποια είναι τα σημερινά δίκτυα διανομής;

Η κινητή τηλεφωνία. Κάνουμε λήψεις για το τηλέφωνο, τις οποίες κατόπιν εξετάζει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Ποια ηθοποιό του Χόλιγουντ θα θέλατε να σκηνοθετήσετε σε ταινία πορνό;

Τη Sharon Stone. Είναι πολύ ερεθιστική. Δεν έδειχνε πολλά, αλλά έδειχνε αυτά που έπρεπε.

Ησασταν από τους πρώτους που έκαναν συμβόλαιο με τις ηθοποιούς;

Οι Αμερικανοί είχαν ήδη ηθοποιούς με συμβόλαιο. Για αυτούς δεν είναι καινοτομία. Ετσι είδαμε πόσο ωφελεί την ηθοποιό και την παραγωγή. Σπάνια ένας πελάτης θα αγοράσει ένα φιλμ λόγω της καλής φήμης του σκηνοθέτη και του παραγωγού. Το πιο συχνό είναι να πουν «θέλω μια ταινία με την τάδε ηθοποιό». Η ηθοποιός ενός φιλμ είναι πιο σημαντική και από τον τίτλο της ταινίας.

Ανω: «Αν η κόρη μου επέλεγε να κάνει το επάγγελμα; Πάντοτε ρωτάμε τις κοπέλες αν έχουν πρόβλημα με τους γονείς ή το αγόρι τους».