ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Άγιαξ: Απέκτησε δύο 19χρονους μετά την πρόκριση στα ημιτελικά

Πιστός στην πάγια μεταγραφική του πολιτική, ο Άγιαξ έκλεισε δύο 19χρονους για την επόμενη σεζόν. Ο Κιέλ Σέρπεν κι ο Κικ Πιέριε προορίζονται ν' αντικαταστήσουν τους Αντρέ Ονανά και Ματάις ντε Λιχτ.
  
Μπορεί ο Άγιαξ να κολυμπά σε "πελάγη ευτυχίας" μετά την πρόκριση επί της Γιουβέντους στα ημιτελικά του Champions League, αλλά ο Μαρκ Όφερμαρς ήδη σχεδιάζει την επόμενη σεζόν.
Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας του Άμστερνταμ δεν παρεκκλίνει κατ' ελάχιστο από την πάγια μεταγραφική πολιτική του Αίαντα. Η σεζόν που διανύει ο 19χρονος αρχηγός της ολλανδικής ομάδας, Ματάις ντε Λιχτ, πιθανόν να είναι και η τελευταία του στον Άγιαξ.
Ευρωπαϊκοί κολοσσοί ενδιαφέρονται για τον Ολλανδό, ήδη η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί να τον αποκτήσει (ήδη έχει ανακοινώσει τον συμπαίκτη του, Φρένκι ντε Γιόνγκ). Ο Άγιαξ τον αντικαθιστά μ' έναν συνομήλικό του!
Ανακοίνωσε την απόκτηση του Κικ Πιέριε από τη Χέρενφεϊν αντί 4.200.000 ευρώ. Ο Πιέριε γεννήθηκε στη Βοστώνη και ξεκίνησε την καριέρα από τα τμήματα υποδομής της ομάδας.
Ο Άγιαξ έκλεισε και τερματοφύλακα, καθώς ο 28χρονος διεθνής Καμερουνέζος, Αντρέ Ονανά, πιθανότατα θ' αγωνίζεται σε άλλη ομάδα την επόμενη σεζόν. Τον αντικαθιστά με έναν κατά εννιά έτη μικρότερό του!
Είναι ο Κιέλ Σέρπεν, ο οποίος αγωνίζεται στην ομάδα της γενέτειράς του, Έμεν. Η απόκτησή του δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά είναι δεδομένη (πέρασε μάλιστα από ιατρικές εξετάσεις) και πιθανότατα θα γίνει εντός των προσεχών ημερών.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη προσθήκη του Άγιαξ για την ερχόμενη (θερινή) μεταγραφική περίοδο ανακοινώθηκε στις 4 Απριλίου. Είναι ο 23χρονος Ρουμάνο μέσος, Ραζβάν Μάριν, ο οποίος αποκτήθηκε από τη Σταντάρ Λιέγης αντί 12.000.000 ευρώ και προορίζεται ν' αντικαταστήσει τον Φρένκι ντε Γιόνγκ.
Οι τρεις πρώτες μεταγραφές είναι ένας 23χρονος και δύο 19χρονοι, δηλαδή.