ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Απάντηση σε Γιάννη Παπαζαχαρία


«ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΝ»
Αποτέλεσμα εικόνας για λαγδαρης βαγγελης

Ο Γιάννης Παπαζαχαρίας στη στήλη του « ΑΡΘΡΑ - ΘΕΣΕΙΣ», με τίτλο «Ο τελευταίος εκπρόσωπος ενός συστήματος που ανήκει στο παρελθόν», χωρίς να προσδιορίζει με ποια κριτήρια κάνει την χρονολογική τομή ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον, προφητεύει με τις ιδιαίτερες (μαντικές) ικανότητές του, και μάλιστα λίγο πριν από τις επερχόμενες εκλογές, ποιοι πολιτικοί χώροι και ποια πρόσωπα θα βρεθούν στο πολιτικό περιθώριο. Στον κορμό του ασπόνδυλου κειμένου του, επίσης, κάνει μια σοφιστική προσπάθεια, με παράθεση διάσπαρτων και ετερόκλητων στοιχείων και με έναν εντελώς αυθαίρετο και παραμορφωτικό τρόπο, να  στηρίξει με μισο-αλήθειες- που είναι χειρότερες από το ψέμα- τον δογματικό τόνο του ηχηρού τίτλου.
   Και ενώ θα μπορούσε να τα προσπεράσει όλα αυτά κανείς με τη σκέψη ότι η θέση του εκφράζει απλώς τους ευσεβείς του πόθους, στην πραγματικότητα δεν μπορεί να αντιπαρέλθει αυτό που φαίνεται απροκάλυπτα, δηλαδή την πολιτική του εμπάθεια και ιδεοληψία και προφανώς, το χειρότερο, ότι λειτουργεί ως «μισθοφόρος» του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας, που απαιτεί τουλάχιστο στοιχειώδη αντικειμενικότητα, ευσυνειδησία, έλεγχο και διασταύρωση στοιχείων από όλες τις πλευρές. Θα μου πείτε ότι αυτά είναι ψιλά γράμματα για έναν που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται με τη γραφίδα του το «νέο», αν και η περίπτωσή του βοά από μακριά ότι είναι απλώς ένα φερέφωνο συγκεκριμένου υποψηφίου, πράγμα που αποδεικνύεται από το ότι αναπαράγει πανομοιότυπα την κριτική του «πάτρωνά» του, ψαρεύοντας άτεχνα στον αδέσποτο χώρο των κοινωνικών δικτύων και πιστεύοντας ότι θα συμπαρασύρει τους συμπολίτες μας που έχουν σαφή αίσθηση και γνώση των πραγμάτων!

   Επί της ουσίας, δεν καταλαβαίνει οδηγημένος από την  πολιτική του τύφλωση ότι καταλυτικό κριτήριο για το διαχωρισμό «Παλιό – Νέο» είναι η λαϊκή ετυμηγορία, που καθορίζει οριστικά και αμετάκλητα ποιον θα αποσύρει από το πολιτικό προσκήνιο και ποιους θα κατατάξει στο χθες ή το αύριο. Εμείς έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο αλάθητο πολιτικό αισθητήριο των συμπολιτών μας, γιατί το έργο μας είναι απτό, συγκεκριμένο και αδιάψευστο. Η πραγματικότητα δυστυχώς κ. Παπαζαχαρία δε διαγράφεται, εκτός αν για σας ισχύει αυτό που είπε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ: « Αν η πραγματικότητα δε μας βολεύει, τότε δεν έχουμε παρά να την αλλάξουμε για να συμφωνεί μαζί μας». Κάνετε λίγο υπομονή ακόμη, και τότε θα δούμε με ποιους όρους οι συμπολίτες μας κρίνουν και αξιολογούν το παλιό και ξεπερασμένο και με ποιους το νέο και ελπιδοφόρο. Φοβούμαι ότι θα διαψευστείτε οικτρά, αν και δεν έχει για σας καμιά σημασία, αφού έτσι κι αλλιώς εκτελείτε εντεταλμένη υπηρεσία! Άξιος ο μισθός σας!!!
  Κλείνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι για μας είναι ευπρόσδεκτη η καλοπροαίρετη κριτική, άλλωστε δεν πρεσβεύουμε το αλάθητο. Όμως τη σκόπιμη και χονδροειδή διαστρέβλωση οφείλουμε να την στιγματίσουμε σε όφελος της ίδιας της αλήθειας αλλά και των συνδημοτών μας στους οποίους οφείλουμε σαφή, έγκυρη και επαρκή ενημέρωση στα θέματα που διαχειριζόμαστε ως Δημοτική Αρχή, όπως είναι και η έκδοση του ενημερωτικού φυλλαδίου, που φαίνεται ότι ενόχλησε ιδιαίτερα, γιατί αποτυπώνει αδιάψευστα τις δράσεις και το πολύπλευρο έργο μας.
Από το Γραφείο Τύπου