ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Βαγγέλης Λαγδάρης: «Τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής μας θέλουν εμπειρία και γνώση»


 Έκλεισε ο κύκλος των συναντήσεων τοπικών φορέων και στελεχών της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία
Με εποικοδομητικές συζητήσεις σε Κολινδρό και Αιγίνιο έκλεισε ο κύκλος συναντήσεων που είχε ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης με εκπροσώπους φορέων και των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων, παρουσία και μελών της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία. Η βαρύτητα έπεσε σε ζητήματα κτιριακών και άλλων υποδομών, εκδηλώσεων και συνεργασιών, αλλά και σε έργα που θα αλλάξουν τη ζωή των πολιτών και αφορούν το σύνολο του δήμου.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, «τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής μας θέλουν εμπειρία και γνώση». Αυτό είναι ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών  για τη Βόρεια Πιερία, τα στελέχη της οποίας έχουν αποδείξει ότι αξίζουν και τιμούν την εμπιστοσύνη που τους δείχνει η τοπική κοινωνία. Οι καλεσμένοι ενημερώθηκαν για τα τρέχοντα θέματα του Δήμου και με τη σειρά τους εξέφρασαν αιτήματα. Ακόμα, τονίστηκε η ανάγκη ευρύτερων συνεργασιών για το καλό της τοπικής κοινωνίας.
Ο κ. Λαγδάρης τόνισε ότι «ανταγωνιζόμαστε μεγάλους δήμους για τα χρηματοδοτικά προγράμματα και κάνουμε ότι είναι δυνατό για να τα αξιοποιούμε ώστε μην επιβαρύνουμε τους δημότες», και ενημέρωσε ότι ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού είναι ένας από τους 13 πρώτους δήμους που ενέταξε στο πρόγραμμα Φιλοδημος αθλητικα έργα. Επιπλέον, έγινε αναφορά στα πράσινα σημεία που θα δημιουργηθούν σε κάθε Δημοτική Ενότητα και σε μεταφερόμενο κοντέινερ για την απόρριψη μπαζών.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον έγινε δεκτή και η ενημέρωση για την χρήση ψηφιακής τεχνολογίας ώστε ο δημότης να καταθέτει αιτήματα προς τις υπηρεσίες του δήμου, και να έχει πληροφόρηση για την πορεία τους. «Έτσι θα φαίνεται ποιοι αρμόδιοι έχουν δει το αίτημα και τι έχει γίνει σχετικά», σχολίασε ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, για να κλείσει την συνάντηση προτρέποντας τους παρευρισκόμενους να εμπιστευτούν στις επερχόμενες εκλογές άτομα που ακούν, συνεργάζονται, και συνθέτουν.