ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Μας τρέμουν οι Γερμανοί!

Φωτογραφία για Μας τρέμουν οι Γερμανοί!
Τον κίνδυνο δυσκολίας στον σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά και την επιστροφή των αμφιβολιών για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη επισημαίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ, τα οποία παρακολουθούν στενά την εξέλιξη του εκλογικού αποτελέσματος.

Για «καταστροφικό για την Ελλάδα και την Ευρώπη», αποτέλεσμα κάνει λόγο η Frankfurter Allgemeine Zeitung και αναφέρεται σε «μαύρα σύννεφα που κρέμονται και πάλι» πάνω από την Αθήνα.

Η εφημερίδα προβλέπει δε ότι οι χθεσινές εκλογές δεν ήταν οι τελευταίες και τονίζει ότι «είναι και πάλι ανοιχτό το θέμα της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη


Η εφημερίδα «Bild», με τίτλο «οι Έλληνες επιλέγουν το χάος», μιλάει για «διασυρμό των κομμάτων της κυβέρνησης» και ενίσχυση των ακραίων δυνάμεων, αριστερών και δεξιών». Ο αρθρογράφος αμφισβητεί εάν υπάρχει πια πλειοψηφία για το πρόγραμμα λιτότητας και επισημαίνει: «για να το πούμε ωμά, είναι τελείως ασαφές, εάν η επόμενη κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις».

«Οι φασίστες μπαίνουν στη Βουλή», είναι ο τίτλος της Süddeutsche Zeitung, η οποία αναφέρεται στα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας ότι ο ύμνος του κόμματος θυμίζει τον ύμνο της χιτλερικής νεολαίας, με θέμα «αίμα και τιμή».

Εμείς στις Bild και τις λοιπές εφημερίδες στέλνουμε το παρακάτω μήνυμα:

«Οι Έλληνες αποφάσισαν, οι Έλληνες θέλουν την ανεξαρτησία τους και την ελευθερία τους με οποιοδήποτε κόστος!»

Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: «Τέλος στην Γερμανική κατοχή!»


ΥΓ: Κυρα Μέρκελ μείνε τώρα με τις απειλές σουprionokordela.gr