ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ένα φιλί μπορεί να τη σκοτώσει

Φωτογραφία για Ένα φιλί μπορεί να τη σκοτώσει
Οι γιατροί δίνουν μόλις 4 μήνες ζωής στην 10 μηνών NinaΈνα απελπισμένο ζευγάρι κάνει αγώνα ζωής για να σώσει το νεογέννητο κοριτσάκι του, το οποίο γεννήθηκε χωρίς ανοσοποιητικό σύστημα.

Ο 42χρονος Graeme Warnell και η 37χρονη σύζυγός του Aga από το Berkshire έχουν μόλις τέσσερις μήνες διορία για να βρουν κατάλληλο δότη μυελού των οστών για την μόλις 10 εβδομάδων Nina.

Το μωρό πάσχει από ένα σύνδρομο που καλείται «bubble baby syndrome» και ο οργανισμός της είναι τόσο ευαίσθητος που ένα κοινό κρυολόγημα θα μπορούσε να τη σκοτώσει.

Νοσηλεύεται σε ένα αποστειρωμένο δωμάτιο στο νοσοκομείο και οι γονείς της μπορούν να τη δουν μόνο εφόσον φορούν μάσκα, σκούφο και γάντια και αφού περάσουν από ειδικό μηχάνημα αποστείρωσης για τα ρούχα τους.

Η κατάσταση από την οποία πάσχει επηρεάζει ένα στα 300.000 μωρά, ενώ όσα δε λάβουν κατάλληλη θεραπεία πεθαίνουν μέσα στον πρώτο χρόνο της ζωής τους.

«Όταν γεννήθηκε η Nina έμοιαζε σαν οποιοδήποτε υγιές μωρό, αλλά σύντομα αντιληφθήκαμε ότι κάτι πήγαινε στραβά. Δύο εβδομάδες μετά τη γέννησή της σταμάτησε να τρώει και να παίρνει βάρος. Προσπάθησα να καθησυχάσω τη γυναίκα μου, αλλά εκείνη υποψιαζόταν ότι κάτι δεν ήταν σωστό και πήγαμε στο νοσοκομείο» είπε ο Graeme.

«Από ευτυχισμένοι γονείς ενός χαρούμενου μωρού, τώρα απλά γνωρίζουμε ότι ίσως έχουμε μερικούς μήνες ζωής μπροστά μας» πρόσθεσε.

Η Aga είναι δασκάλα και παράτησε τη δουλειά της για να φροντίζει τη Nina και τις δύο μεγαλύτερες κόρες του ζευγαριού Megan, 10 ετών και Mia, 2. «Θέλω να μπορώ να αγγίζω το μωρό μου και να τη φιλάω, αλλά δεν μου επιτρέπουν».

Ο παιδίατρος και ανοσολόγος του νοσοκομείου Children’s University Hospital, Dr Pituch Noworolska, δήλωσε: «Όλοι παλεύουν για να την κρατήσουν υγιή. Είναι μια πολύ δύσκολη περίπτωση και εμείς προσπαθούμε να την κρατήσουμε μακριά από μολύνσεις και μικρόβια. Υπάρχει ένα “παράθυρο” τεσσάρων μηνών για να βρεθεί ο δότης. Μέχρι τότε της δίνουμε συνεχώς αντιβιοτικά, αλλά σύντομα ο οργανισμός της θα αποκτήσει ανοσία σε αυτά».

newsbeast.gr