ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Πίσω από τις δηλώσεις κρυβόταν ένας άλλος εαυτός

Τι έκρυβαν τα πρόσωπα των πολιτικών αρχηγών άραγε την ώρα των δηλώσεών τους μετά από τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα; Οι ώρες ήταν σίγουρα δύσκολες για όλους γιατί καμιά φορά η έπαρση και ο εγωισμός δεν αφήνει τους...
 ανθρώπους και... μάλιστα του πολιτικούς να δουν την αλήθεια με γυμνό μάτι και κάπως έτσι ξεγελάστηκαν μέχρι και πριν από λίγες ώρες οι πολιτικοί αρχηγοί. Έτσι όταν μάθαιναν τα αποτελέσματα του ελληνικού λαού για τους περισσότερους από αυτούς μπορεί και να φάνταζε ένα εφιαλτικό όνειρο που μπορεί και να μην ήθελαν να το πιστέψουν.

Έτσι λοιπόν πρώτος ο Ευάγγελος Βενιζέλος που στην ουσία γεύτηκε την μεγάλη ήττα του κόμματός του ήταν φανερά πιεσμένος κι εκνευρισμένος και ας έλεγε ότι " εμείς θα κάνουμε αυτό που προστάζει ο λαός". Ήταν ιδρωμένος και αναψοκοκκινισμένος προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πτώση βάζοντας μπροστά τις σκληρές αποφάσεις που πήρε η παράταξή του για το καλό του τόπου. Πριν τις δηλώσεις αυτές όμως χρειάστηκε να εμψυχωθεί από τα πολύ κοντινά του πρόσωπα γι αυτήν του την παρουσία.

Ο Αντώνης Σαμαράς συνοφρυωμένος και ας είναι το πρώτο κόμμα σε ψήφους, - όλοι ξέρουμε ότι κι εκείνος είναι ένας επίσης μεγάλος χαμένος - έμοιαζε να νιώθει άβολα . Λίγο μετά τις δηλώσεις του μάλιστα ακόμη ποιο άβολα φαινόταν να νιώθει ανάμεσα στον κόσμο που φωτογραφιζόταν μαζί του για να γιορτάσει την νίκη της ΝΔ. Εξάλλου το άγχος της επόμενης μέρας είχε ήδη εμφανιστεί στην έκφρασή του αφού καθαρή εντολή δεν πήρε από το λαό άρα θα πρέπει να ζητήσει ενισχύσεις.
Η Αλέκα Παπαρήγα γνωστή στις δηλώσεις της και στις τοποθετήσεις της , ήρεμη αλλά έδειχνε το πόσο πληγωμένη ήταν από την προσπέραση που της έκανε το ΣΥΡΙΖΑ και ας έβαζε το αποτέλεσμα στην γνωστή και μη εξαιρετέα βάση που βάζει πάντα το ΚΚΕ τέτοιου είδους εξελίξεις.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης βγήκε με πεσμένα τα φτερά. Η μεγάλη ήττα του κόμματός του ήταν καθαρά προσωπική του υπόθεση και το ποσοστό του μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες άλλωστε παρέμενε στο 2,κάτι . Την ώρα των δηλώσεών του έμοιαζε πιο πολύ το μυαλό του να γύριζε πίσω στις επιλογές των υποψηφίων του και λιγότερο στο τι ήθελε να πει εκείνη την ώρα στους Έλληνες .

Ο Φώτης Κουβέλης ήρεμος όπως πάντα αλλά σίγουρα όχι βαθιά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και ας είπε ότι είναι κόμμα 2 χρόνων άρα έχουν καιρό μπροστά τους. Δήλωσε και αυτός κερδισμένος αλλά όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι και μάλλον το ήξερε κι εκείνος οπότε προτίμησε μια μικρή και στακάτη δήλωση .
Ο Πάνος Καμένος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα αλλά κανείς δεν πείστηκε ότι δεν περίμενε και κάτι παραπάνω .Όπως πάντα στις μύτες κι ετοιμοπόλεμος δήλωσε την χαρά του αλλά μέσα του ήξερε ότι και γι αυτόν οι επόμενες ώρες θα είναι δύσκολες για τις αποφάσεις που θα κληθεί προφανώς να πάρει.
Αφήνουμε στο τέλος τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Μιχαλολιάκο γιατί τα συναισθήματα των δύο ήταν τελείως διαφορετικότατα από τους υπόλοιπους για διαφορετικούς βεβαίως λόγους.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε πραγματικά λόγους να χαμογελά μετά το αποτέλεσμα . Αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης με κόμμα αριστερό δεν είναι και λίγο . Πήγε καλά αν και ξέρει πολύ καλά ότι μεγάλο μέρος των ψήφων που πήρε ήταν δυσαρεστημένοι από τα άλλα κόμματα που δεν ήθελαν να ψηφίσουν τα μεγάλα κόμματα. Έλαμπε παρόλο που προσπάθησε να κρατήσει την ψυχραιμία του . Μία έπαρση την διακρίναμε κι ελπίζουμε να το ελέγξει .

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής φάνηκε έτοιμος για όλα και εμφανίστηκε επιθετικός ας ελπίσουμε ότι δεν θα προπορεύεται ο θυμός και η αγανάκτηση των λόγων του , των πράξεών του. Κυρίως όμως ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχει πρωταρχικό σκοπό να τιμωρεί όλους όσους δεν τον ασπάζονται. Τώρα που θα μπει στην Βουλή ας μας δείξει το διαφορετικό που περιμένουν όσοι τον ψήφισαν.
briefingnews.gr