ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ξαναβρήκαμε τα λεφτά!




Του Γιώργου Κράλογλου


Τον αδικήσαμε κατάφορα τον Γ. Παπανδρέου που δεν πιστέψαμε ότι λεφτά υπήρχαν. Γιατί τα λεφτά του Γ. Παπανδρέου τα βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ και με αυτά τα λεφτά θα επαναπροσλάβει όποιον απολυθεί αρκεί να είναι κρατικός υπάλληλος. Οι απολυμένοι ιδιωτικοί υπάλληλοι καλά να πάθουν αφού δούλευαν για την πλουτοκρατία.

Προσέξτε τώρα την δημοκρατική λογική και την πολιτική κοινωνικής δικαιοσύνης κορυφαίων παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και κομματικών καθηγητών, που, όπως φαίνεται, θα αναλάβουν πόστα στην οικονομία αν έλθουν στην εξουσία.

Σε ό,τι αφορά το κράτος. Θα προσλάβουν (υπόσχονται) όλους τους κρατικούς υπαλλήλους που θα απολύσει η σημερινή κυβέρνηση είτε δουλεύουν στην κεντρική διοίκηση είτε στους Δήμους και στις ΔΕΚΟ.

Σε ό,τι αφορά τον ιδιωτικό τομέα. Θα φροντίσουν (υπόσχονται επίσης) να χάσουν τα λεφτά τους όσοι στρατηγικοί επενδυτές και κεφαλαιούχοι τα τοποθετήσουν, στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων, σε κρατικές επιχειρήσεις με σκοπό να κάνουν και επενδύσεις δημιουργώντας θέσεις εργασίας Θα τα χάσουν γιατί (κατά τον ΣΥΡΙΖΑ) είναι αετονύχηδες και έρχονται στην Ελλάδα για να ισχυροποιήσουν τον ιδιωτικό τομέα... ενάντια στον κρατικό τομέα της οικονομίας. 

Για τους άνεργους του ιδιωτικού τομέα που υποτάχθηκαν στις φοβίες τους και στην ανεξαρτησία τους και δεν γράφτηκαν σε κόμματα ή δεν έγλυψαν βουλευτές ή δεν μετείχαν στην μπαχαλοποίηση της χώρας με συνέπεια να μην μπορούν να διορισθούν στο κράτος δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη. Ας πρόσεχαν. Και ας μην έκαναν την προδοτική κίνηση να προσληφθούν από τους πλουτοκράτες...

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναβρεί δουλειά, στο κράτος, μόνο στους απολυμένους κρατικούς υπαλλήλους. Οι ιδιωτικοί μπορούν άνετα να μας αδειάσουν την γωνιά γιατί στην θέση τους ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποχρέωση να βολέψει τους λαθρομετανάστες . Πρώτα οι ξένοι μετανάστες, μετά οι λαθρομετανάστες... Και βλέπουμε.

Με τα λεφτά του Γ. Παπανδρέου που δεν τον πιστέψαμε όταν μας έλεγε ότι υπάρχουν... ο ΣΥΡΙΖΑ θα χαρίσει και τα δάνεια όσων κινδυνεύουν να τους πάρουν τα σπίτια οι Τράπεζες. 

Δεν γνωρίζουμε βεβαίως ποιους θα θεωρήσει τελικά φτωχούς και θα τους χαρίσει τα δάνεια και ποιους θα χαρακτηρίσει πλουσίους που θα υποχρεωθούν να πληρώσουν ότι χρωστάνε.

Από τα λεφτά όμως του Γ. Παπανδρέου που υπήρχαν αλλά εμείς δεν το πήραμε χαμπάρι... θα μοιράσει λεφτά ο ΣΥΡΙΖΑ και στους μικρούς επιχειρηματίες και βιοτέχνες. Τώρα ποιοι είναι οι μικροί κατά τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοί είναι οι μεσαίοι. Και ποιοι οι μεγάλοι και οι πλουτοκράτες που πρέπει να πληρώσουν όλους τους υπόλοιπους θα το δούμε αν γίνει η κυβέρνηση. 

Θα μας το πουν τότε οι καθηγητές του ΣΥΡΙΖΑ... Γιατί τώρα έχουν άλλες δουλειές να κάνουν. Να βγαίνουν στα κανάλια και στα ραδιόφωνα και να καθησυχάζουν κάθε κρατικό υπάλληλο ότι το κράτος-πατερούλης δεν θα τους ξεχάσει.

Θα τους θυμηθεί όταν η αδικημένη αριστερά αναλάβει την εξουσία στον τόπο για να διδάξει και τους υπόλοιπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης τι σημαίνει να χρωστάς και να μην πληρώνεις όταν εσύ πιστεύεις ότι δεν χρωστάς... Αυτά όμως θα τα δούμε μετά τις εκλογές. 

Γιατί όμως επιμένω να μιλάω μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βρήκε τα λεφτά του Παπανδρέου και είναι έτοιμος να τα μοιράσει και δεν αναφέρομαι στον κ. Αλέξη Τσίπρα. 

Γιατί όταν ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε αν συμφωνεί με τα στελέχη του και τους καθηγητές του ότι θα προσλάβει τους κρατικούς υπαλλήλους που θα απολυθούν αφενός δεν επιβεβαίωσε την «εξαγγελία» των στελεχών και αφετέρου εξήγησε ότι ούτε που γνώριζε τι είχαν πει και τι είχαν υποσχεθεί. Περιορίσθηκε μόνο να επαναλάβει τις γνωστές του θέσεις για την κατάργηση συμφωνιών και μνημονίων και στάθηκε εκεί.

Ίσως γιατί οι καθηγητές του και οι επικεφαλής των συνιστωσών του δεν του έχουν εξηγήσει ακόμη ότι πράγματι υπάρχουν τα λεφτά του Γ. Παπανδρέου που γνώριζαν μόνο 2-3 δικοί του άνθρωποι και κατάφεραν τελικά και τα βρήκαν οι καθηγητές του ΣΥΡΙΖΑ.

Εάν αυτή η εξήγηση δεν είναι σωστή τότε η επιφυλακτικότητα του κ. Τσίπρα οφείλεται μάλλον στο ότι και ο ίδιος αρχίζει να μην παίρνει στα σοβαρά όσα ακούει από τις συνιστώσες του και από τα στελέχη του.

Τα συγκεκριμένα στελέχη που συμπεριφέρονται σαν να νομίζουν ότι είναι ο νικητές του... τρίτου γύρου του εμφυλίου και ότι μοναδικό τους πρόβλημα είναι ποιους συντρόφους θα επιλέξουν για να κάνουν κυβέρνηση.

Γιατί όλα τα άλλα είναι για τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ήδη λυμένα.

Μένουν μόνο οι νομοθετικές πράξεις που θα απελευθερώσουν την Ελλάδα από τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της μισητής ευρωζώνης και του αναθεματισμένου ευρώ. Που είναι και φετίχ για τους μη προοδευτικούς.

Πηγή: Κεφάλαιο