ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

To πιο ακριβό tattoo στον κόσμο

Η ιδιαίτερη ομορφιά και γενικά το όλο attitude της Kate Moss, την έχει κατατάξει στην ελίτ των super models. Φαίνεται όμως ότι στο παρελθόν, το διάσημο μοντέλο εν αγνοία της πρόσθεσε πολλά εκατομμύρια στην ευγενή αξία που έχει σήμερα το tattoo που κοσμεί το κάτω μέρος της πλάτης της, αφού το δέρμα της πλέον αποτελεί ένα εμπορεύσιμο περιουσιακό στοιχείο. 



Ήταν το 2002 όταν η Kate Moss, εξέφρασε την επιθυμία να γνωρίσει τον παγκοσμίου φήμης Γερμανό ζωγράφο, Lucian Freud. Et voila! Η κόρη του, Βella Freud, σχεδιάστρια μόδας και φίλη της Kate, κανονίζει την ομολογουμένως επιτυχημένη συνάντηση, αφού συμφώνησε να ποζάρει γυμνή για τον ζωγράφο ενώ ήταν έγκυος. 



«Πήγα στο σπίτι του και άρχισε να με ζωγραφίζει γυμνή από το ίδιο κιόλας βράδυ, αφού ο Lucian ήταν πολύ πειστικός, και δεν μπορούσα να αρνηθώ. Την επόμενη ημέρα τηλεφώνησα στην κόρη του και την ρώτησα πόσο χρόνος θα χρειαστεί για την ολοκλήρωσή του. Μου απάντησε «από έξι μήνες έως ένα έτος». Τελικά μετά από επτά νύχτες την εβδομάδα, από τις 19.00 μέχρι τις 02.00 το βράδυ επί εννέα μήνες το πορτραίτο ολοκληρώθηκε. Αργότερα έμαθα ότι σε δημοπρασία που διοργανώθηκε, το έργο πωλήθηκε σε ανώνυμο πλειοδότη για 3,9 εκατομμύρια λίρες!», δήλωσε πρόσφατα η Kate Moss σε συνέντευξή της για το περιοδικό Vanity Fair. 



Όσον αφορά το tattoo πρόσθεσε σχετικά:

«Μου είπε ότι όταν ήταν στο ναυτικό, συνήθιζε να σχεδιάζει όλα τα tattoo για τους ναυτικούς, κάτι που βρήκα καταπληκτικό, και με ρώτησε εάν ήθελα να μου σχεδιάσει πλάσματα του ζωικού βασιλείου, επειδή όμως μου άρεσαν τα πουλιά, αποφασίσαμε να μου σχεδιάσει δύο χελιδόνια…»



Ο διάσημος εικαστικός «έφυγε» από τη ζωή το καλοκαίρι του 2011, αλλά δεν θέλουμε καν να σκεφτούμε τη νοσηρότητα του να βάλουμε μια τιμή στο tattoo του μοντέλου, αν και η ίδια δεν έχει κανένα πρόβλημα για τέτοιου είδους σκέψεις αφού δήλωσε ότι «αν στο μέλλον τα πράγματα πάνε φριχτά, θα μπορούσα να πάρω δερματικό μόσχευμα και να το πουλήσω!».

Επιμέλεια: Μαρία Σινιώρη