ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Προφυλάξτε το δέρμα και τα μαλλιά σας από τον κρύο αέρα


Εντοπίστε το πρόβλημα που προκαλεί ο κρύος καιρός σε σας και αποφύγετε τυχόν ‘βλάβες’ με την κατάλληλη θεραπεία.
Μάθετε μερικά tips για να φροντίσετε σωστά το δέμα και τα μαλλιά σας:

1. Ο κρύος αέρας σημαίνει αυτόματα και ξηρός. Αυτό έχει μεγάλη επίδραση και στο δέρμα, το οποίο χρειάζεται επιπλέον ενυδάτωση τον καιρό αυτό. Τα συστατικά που μπορούν να σας προσφέρουν επιπλέον ενυδάτωση είναι το μέλι, η γλυκερίνη και η ουρία. Αναζητήσετε κρέμες με αυτά τα συστατικά και προστατέψτε το δέρμα σας από τη ξηρότητα.

2. Μην ξεχνάτε το αντιηλιακό σας. Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε κρέμα με δείκτη προστασίας. Μην ξεγελιέστε από τον καιρό. Ο ήλιος είναι ακόμα βλαβερός.

3. Τα μαλλιά είναι εξίσου ευάλωτα σε αυτό τον καιρό. Μπορεί να παρατηρήσετε ξηρότητα στα μαλλιά σας γι’ αυτό χρειάζεστε ένα extra ενυδατικό conditioner ή φροντίστε να κάνετε ενυδατική μάσκα 1-2 φορές την εβδομάδα.


4. Η ξηρός αέρος μπορεί επίσης να αφυδατώσει τα χείλη σας και τα χέρια σας. Φροντίστε να ενυδατώνετε τα χέρια σας πριν κοιμηθείτε με μία κρέμα. Βάλτε επίσης λίγη ποσότητα στους αγκώνες. Όσο για τα χείλη, η συνεχής χρήση ενυδατικού lip balm δεν είναι ότι καλύτερο. Για πρόληψη χρησιμοποιήστε το πάλι πριν τον ύπνο. Αν πάλι τα χείλη σας είναι ευαίσθητα και ‘σκάνε’ συχνά τότε δοκιμάστε την κλασσική βαζελίνη.

Πηγή: jenny.gr