ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Στο Δημαρχείο Κατερίνης αποστολές εκπαιδευτικών από 4 χώρες της Ευρώπης και από το 14ο Δημοτικού Σχολείο ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕRASMUS






«M.A.T.H.S. – More Active Teacher with Happier Students» τιτλοφορείται το πρόγραμμα, το οποίο, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών του Erasmus υλοποιεί το 14ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, σε συνεργασία με σχολεία από 4 χώρες και ειδικότερα από: Τουρκία, Πορτογαλία, Ισπανία και Πολωνία. 


Με αφορμή αυτό το γεγονός, αποστολές εκπαιδευτικών των παραπάνω χωρών υποδέχθηκαν στην είσοδο του Δημαρχείου το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Θεόδωρος Παυλίδης και η Αντιδήμαρχος Κατερίνης Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου. Τα μέλη της αποστολής συνόδευε ο Διευθυντής του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης Σωτήριος Τόνας.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, ο κος Παυλίδης έκανε μια συνοπτική ενημέρωση σχετικά με την ιστορική ταυτότητα της πόλης της Κατερίνης, μίλησε για τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην σύγχρονη κοινωνία,για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και για τις δράσεις και τα προγράμματα που εφαρμόζει ο Δήμος Κατερίνης.

Επίσης, τονίστηκε από την κα Μακρίδου, η σπουδαιότητα των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων όσον αφορά την ανταλλαγή μαθητών και τη διαμόρφωση καλών σχέσεων μεταξύ των χωρών, ενώ τέλος ακολούθησε μία γόνιμη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παρευρισκόμενων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την περασμένη Τετάρτη στο αρχοντικό – πρώην οικία Τσαλόπουλου διοργανώθηκε μουσική βραδιά προς τιμήν των αποστολών με ‘’όχημα’’ μουσικό σχήμα με επικεφαλής τον Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Δημήτριο Καραμούζα (ελληνικά ηχοχρώματα), καθώς και τον εκπαιδευτικό του 14ου Δημοτικού Σχολείου Σωτήρη Τζήκα (διεθνείς μουσικές επιλογές).