ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΔΡΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» Δ. ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ


Την υποψηφιότητα του Δημήτρη Ανδριά, για Τοπικός Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Λιτοχώρου του Δήμου Δίου – Ολύμπου, με τον συνδυασμό «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ», ανακοίνωσε ο επικεφαλής Αστέριος Φαρμάκης. Ο κ. Ανδριάς διετέλεσε πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου τη διετία 2011-2012.
«Καλωσορίζουμε στην ομάδα μας τον Δημήτρη Ανδριά. Με την εμπειρία, τη γνώση και την εργατικότητα που τον διακρίνουν, ο Δημήτρης συστρατεύεται με την ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ως Τοπικός Σύμβουλος Λιτοχώρου και ενώνει τις δυνάμεις του μαζί μας για έναν Δήμο ΙΣΧΥΡΟ για ΟΛΟΥΣ», δήλωσε ο κ. Φαρμάκης.   
 Η δήλωση του κ. Ανδριά για την υποψηφιότητά του
«Σύμφωνα με ένα αρχαίο ρητό: «Αρχή άνδρα δείκνυσι», ρητό που σημαίνει ότι η εξουσία δείχνει και τον πραγματικό χαρακτήρα τού ανθρώπου και κατ’ επέκταση το τι μπορεί να κάνει για τον τόπο του. Η δική μου προσωπικότητα είναι γνωστή, όπως γνωστά είναι και όλα όσα προσέφερα στον τόπο μας κατά τη διετία που ήμουν Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου.

Το ίδιο αρχαίο ρητό («Αρχή άνδρα δείκνυσι») ισχύει και για τον επικεφαλής τού Συνδυασμού μας, τον Αστέριο Φαρμάκη, ο οποίος είναι ένας καταξιωμένος επιστήμονας, με εμπειρία στην Ευρώπη και στα ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ η θητεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης υπήρξε θετική, δημιουργική και αποτελεσματική.
Τα προσόντα και οι εμπειρίες τού Αστέριου Φαρμάκη ήταν εκείνα τα στοιχεία που μέτρησαν στη σκέψη μου, ώστε με αίσθημα ευθύνης να ακολουθήσω τον Συνδυασμό «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» και να είμαι υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος για τη Δημοτική Κοινότητα Λιτοχώρου. Και σας διαβεβαιώνω ότι έχω τη διάθεση, τον χρόνο αλλά και την εμπειρία να βοηθήσω το Λιτόχωρο από τη θέση που εσείς θα με εκλέξετε».
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Δημήτρης Ανδριάς γεννήθηκε στο Λιτόχωρο στις 6/10/1951. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο του χωριού, φοίτησε στη Σχολή Ραδιοτηλεγραφητών Θεσσαλονίκης ενώ στη συνέχεια φοίτησε στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Λάρισας.
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία επί 32 μήνες στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.
Ακολούθως υπηρέτησε σε διάφορα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Ν. Πέλλας, σε χωριά αλλά και σε παραμεθόριες και δυσπρόσιτες περιοχές. Επί 15 χρόνια υπηρέτησε σε σχολεία τής Θεσσαλονίκης. Τα δε τελευταία χρόνια, προτού συνταξιοδοτηθεί, υπηρέτησε στο Λιτόχωρο.
Σύζυγός του είναι η Μαρία Τσιτσέλα - Ανδριά και έχουν μια κόρη, την Ελίνα Ανδριά.
Τη διετία 2011-2012 υπηρέτησε ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου. Σήμερα θέτει και πάλι υποψηφιότητα για Τοπικός Σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Λιτοχώρου.